MedWatch

Markant flere læger søger om lov til industrisamarbejde

Læger har i løbet af de seneste to år sendt væsentlig flere ansøgninger ind til myndighederne for at få lov til at samarbejde med medicinalindustrien.

Stigningen i antallet af ansøgninger fra læger, der gerne vil have lov til at indgå i advisory boards eller holde foredrag, er markant.

Mens Lægemiddelstyrelsen i årene 2002-2006 samlet modtog blot 32 ansøgninger, steg det tal til ca. 2.400 ansøgninger i rekordåret 2010. Tallet faldt en smule i 2011 til 2.250 ansøgninger, men tendensen er klar, viser tallene, som Dagens Pharma har fået fra Lægemiddelstyrelsen.

”Der er tale om en markant ændring, og det skyldes bl.a., at der har været og stadig er stor fokus fra især medierne på forholdet mellem læger og industri og der derfor er et ønske fra lægerne om at have papirerne i orden,” siger Henrik G. Jensen, kontorchef for forbrugersikkerhed i Lægemiddelstyrelsen.

Lovændrings skyld

Udviklingen skyldes en lovændring fra 2009, der pålagde medicinalindustrien at indberette samarbejderne til Lægemiddelstyrelsen. Tidligere skulle kun lægerne indberette om samarbejderne. Henrik G. Jensen anslår, at ca. 3.500 læger har en eller flere tilknytninger til industrien.

Pfizer er den virksomhed, som flest læger har ansøgt om lov til at samarbejde med. I alt har de fået 585 ansøgninger, mens Novo Nordisk som nummer seks på listen har fået 296 ansøgninger.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier