MedWatch

Medicinaldirektører anklaget for omfattende insiderhandel

Direktører fra medicinalselskaberne Celgene og Sanofi hives nu i retten sammen med gamle gymnasiekammerater - anklaget for at have tjent millioner på insiderviden.

Det amerikanske børstilsyn har hevet en gruppe af biofarmaceutiske ledere i retten. Anklagen lyder på at have kørt en sofistikeret insiderhandelsring, der involverer flere gamle gymnasiekammerater.

Det drejer sig ifølge FierceBiotech bl.a. om John Lazorchak, der er direktør for finansiel rapportering hos Celgene og Mark Cupo, direktør for regnskabsføring og rapportering hos Sanofi.

De to mænd, der tidligere var kolleger hos Sanofi, samlede insider tips om opkøb og regulatoriske applikationer, og videregav oplysningerne til andre, der ville købe og sælge aktien. Og i et forsøg på at dække deres spor, holdt de handlende en regelmæssig serie af handler i selskaberne, for at skjule de hurtige handler.

11 tips

Det hele startede ifølge børstilsynet SEC, da Lazorchak og Cupo, snakkede sammen om Celgenes kommende aftale om at købe Pharmion i slutningen af 2007. En ven, de føjede til cirklen, satte dem i forbindelse med en erhvervsdrivende, der opkøbte aktier forud for den 2,9 mia. dollar store handel, der repræsenterede en 46 pct. præmie i forhold til den daværende aktiekurs.

Den ulovlige fortjeneste, der er opnået gennem 11 insidertips, skulle angiveligt beløbe sig til 1,7 mio. dollar.

Samtidig har myndighederne også rejst sigtelse i en anden sag. Mathew Martoma, en tidligere porteføljemanager hos hedgefonden CR Intrinsic, anklages for at tjene mere end 276 mio. dollar.

Den enorme sum er opnået gennem en kombination af ulovlige fortjenester og undgåede tab ved at indhente hemmelige oplysninger fra en læge om kliniske forsøg for det nu fejlede Alzheimers-stof bapineuzumab, der var under udvikling af selskaberne Elan og det daværende Wyeth.

 Medicinalfirmaers amerikanske forretningsgange dømt ulovlige

 Er milliardbøder prisen for at drive medicinalforretning?

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.       

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier