MedWatch

Er milliardbøder prisen for at drive medicinalforretning?

En lang række af de største medicinalfirmaer har gennem de seneste år fået kæmpebøder for ulovlig markedsføring af deres medicin.

Pfizer er forsat indehaver af rekorden for den største bøde til en medicinalvirksomhed for ulovlig markedsføring. Men Pfizer-rekorden fra 2009 på 2,3 mia. dollar holder måske ikke meget længere.

GlaxoSmithKline erklærede i en indberetning sidste år, at de var nået til enighed med det amerikanske justitsministerium om at betale en bøde på 3 mia. dollar for ulovlig markedsføring af en række lægemidler, herunder Avadia. Justitsministeriet har dog forsat ikke responderet, og aftalen er derfor ikke gældende.

I mellemtiden forhandler Johnson & Johnson med regeringen om et forlig, der kan overstige 2 mia. dollar, efter ulovlig markedsføring af lægemidler.

Bloomberg News har rapporteret, at forliget bliver på 2,2 mia. dollar. Firmaet og offentlige embedsmænd har nægtet at udtale sig.

Efter strafudmålingen ved Pfizer-forliget udtrykte den føderale dommer i sagen sin frustration over resultatet, men anerkendte dog betydningen af den rekordstore bøde samt de begrænsede ressourcer hos anklageren.

Læs hele artiklen fra Philly.com om de mange sager om ulovlig markedsføring her

J&J skal betale 2,2 mia. dollar for ulovlig markedsføring 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier