MedWatch

J&J skal betale 2,2 mia. dollar for ulovlig markedsføring

Nyhedsbureaet Bloomberg erfarer, at Johnson & Johnson er rede til at betale milliarder i forlig.

Foto: Colourbox

Johnson & Johnson (JNJ) har indvilget i at betale hele 2,2 mia. dollar, efter en offentlig undersøgelse af deres markedsføring af det antipsykotiske lægemiddel Ripersdal og andre medikamenter, fortæller to personer tæt på forhandlingerne.

Forliget, som muligvis bliver annonceret i denne uge, vil omfatte en overtrædelse af straffeloven samt en bøde på 600 mio. dollar, sagde folk, der ikke ønskede at blive identificeret, da de ikke havde tilladelse til at diskutere sagen offentligt.  Aftalen vil ligeledes afklare påstandene om, hvorvidt  J&J  har betalt bestikkelse til Omnicare Inc. (OCR), et selskab, der dispenserer medicin på plejehjem.

Aftalen, der ikke har sat en stopper fra yderligere anklager fra visse stater, vil være regeringens næststørste forlig med en lægemiddelvirksomhed, kun overgået af en et 2,3 mia. dollar forlig med Pfizer Inc., der var resultatet af en offentlig undersøgelse  af virksomhedens markedsføring af de smertestillende piller Bextra og andre lægemidler.

"Dette er et gigantisk forlig, der afspejler alvorlige straffesager og civile beskyldninger mod J & J og Risperdal og de andre lægemidler,"  udtaler Carl Tobias, der underviser i juridisk produktansvar på University of Richmond Law School.

Læs hele Bloombergs artikel om J&J's ulovlige markedsføring her

Retssag om antipsykose-medicin begynder i den amerikanske stat Arkansas

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier