MedWatch

Nyt liv til Lundbeckpartners Alzheimersmedicin

Medicinalvirksomheden Forest Laboratories har pustet nyt liv i et storsælgende Alzheimers-middel, som står til at miste patent i 2015, gennem en ny licensaftale.

Forest Laboratories, som markedsfører Cipralex under navnet Lexapro i USA, har haft stor succes med kerneproduktet Namenda til behandling af Alzheimers sygdom og demens. Siden 2000 har virksomheden markedsført medicinen – der ligesom Lundbecks Ebixa er baseret på stoffet mematine - i USA under en licensaftale fra Merz & Co.

Men konkurrencen fra generiske lægemidler er ikke langt væk for medicinen, hvis patent udløber i april 2015.

Derfor har Forest indgået en aftale med virksomheden Adamas Pharmaceutical, som skal sikre fremtiden for Namenda. Aftalen omhandler udviklingen og markedsføringen af en Alzheimers-behandling, som kombinerer Namenda og Adamas’ medicin Donepezil. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forest.

Patent til 2029

Forest skal stå for udviklingen og kommercialiseringen af midlet - der vil være dækket af en række patenter fra Adamas, som løber frem til 2029 - og får samtidig eksklusive kommercialiseringsrettigheder i USA.

Til gengæld betaler man Adamas 65 mio. dollar up-front og op til 95 mio. dollar i fremtidige milepælsbetalinger relateret til udvikling og FDA-godkendelse.

Samtidig modtager Adamas royalties fra salg af medicinen i USA fra 5 år efter lanceringen, samt fra andre mematine-produkter, som virksomhedens patenter dækker.

”Vi er glade for at indgå dette partnerskab med Adamas, som vil give os muligheden for at udbygge vores life-cycle program for Namenda,” siger direktøren for Forest, Howard Solomon.

 Lundbeck-partners lexapro-salg sløjere end ventet

 Lundbeck-partner får godkendt middel mod forstoppelse

 Lundbeck-partners salg faldt til under en femtedel 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier