MedWatch

Lundbeck-partner får godkendt middel mod forstoppelse

FDA har godkendt Lundbecks amerikanske partners lægemiddel mod forstoppelse og irritabel tarmsyndrom. Lidelser, der rammer i alt 78 mio. mennesker.

De amerikanske tilsynsmyndigheder har godkendt Forest Laboratories' lægemiddel Linzess til behandling af kronisk idiopatisk forstoppelse og irritabel tarmsyndrom.

Ifølge National Institutes of Health, estimeres det, at 63 millioner mennesker ramt af kronisk forstoppelse. Derudover anslås det, at 15,3 millioner mennesker er ramt af irritabel tarmsyndrom.

"Der er ikke ét lægemiddel, som virker for alle patienter, der lider af disse gastrointestinale lidelser. Med tilgængeligheden af nye behandlingsformer, kan patienter og deres læger vælge den mest hensigtsmæssige behandling for deres sygdom," udtaler Victoria Kusiak, vicedirektør hos FDA Center for Drug Evaluation and Research.

Linzess markedsføres i USA af Ironwood Pharmaceuticals og Forest Pharmaceuticals, der er et datterselskab under Forest Laboratories.

 Børsaktivist får en af sine egne ind hos Lundbeck-partner

 Lundbeck-partners salg faldt til under en femtedel

 Lundbeck-partner på vej med nyt antidepressiv 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier