MedWatch

Lundbeck-partners lexapro-salg sløjere end ventet

Patentudløbet på Lundbecks storsællert Lexapro giver et rap over nallerne til den amerikanske partner. På trods af det er Lundbeck fint på vej til at indfri egne forventninger.

Udløbet af patentet på Lundbecks depressionsmiddel Lexapro mærkes fortsat i salget af medikamentet i USA, som partneren Forest Labatories står for.

Det kunne tydeligt aflæses af regnskabet for Forests regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2012/13 tirsdag eftermiddag, hvor Lexapro-salget faldt til 44,7 mio. dollar fra 596,1 mio. dollar i samme kvartal et år tidligere. Det var samtidig sløjere end estimatet fra analytikerne, der ifølge Bloomberg News lød på 50,1 mio. dollar.

Lexapro, som Forest Labs sælger under licens fra Lundbeck, og som det danske selskab modtager royaltyindtægter på, gik af patent i marts i år og er derfor under stærkt salgspres fra kopiprodukter.

Hele regnskabet fra Forest Labs var heller ikke just pæn læsning for investorerne, der måtte se selskabet nedjustere sine forventninger til hele regnskabsårets justerede indtjening per aktie til 0,45-0,60 dollar fra tidligere 0,95-1,10 dollar. Omsætningsforventningerne sænkes til 3,2 mia. dollar fra tidligere 3,4 mia. dollar.

Analytikerne venter ifølge Bloomberg News en omsætning for hele regnskabsåret 2012/13 på 3,29 mia. dollar.

Lundbeck fint på vej

På trods af at salget af Lundbecks depressionsmiddel Lexapro fortsætter sit styrtdyk i USA, efter at midlet løb af patent i marts, er Lundbeck fint på vej mod at indfri egne forventninger til indtægterne fra antidepressivet for 2012.

Lundbeck modtager omkring 20 pct. i royaltybetalinger for salget af Lexapro, hvilket svarer til 8,9 mio. dollar eller godt 51 mio. kr. i Forest Labs' andet kvartal (Lundbecks tredje, red.). Sammenlagt med de 511 mio. kr., som Lundbeck tjente på midlet i første halvår, lander de samlede indtægter for årets første tre kvartaler på 562 mio. kr., hvilket er i overensstemmelse med selskabets egne forventninger om indtægter på mellem 500 og 700 mio. kr. i hele 2012.

Den drastiske tilbagegang i salget af Lexapro er dog et klart vidnesbyrd om, hvor meget patenter betyder for kemiske medikamenter som antidepressiver.

"Lige så snart de her produkter løber af patent, er der en generisk udgave (kopiprodukt, red.) klar, og så forsvinder store dele af salget af de brandede
 produkter lynhurtigt," siger Søren Løntoft Hansen, Lundbeck-analytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Forest Labs-aktien indikeres 0,7 pct. lavere i det amerikanske formarked.

 Lundbecks alkoholpille står over for stor eksamen

 Bank: Nyt fokus på Lundbecks Alzheimersmiddel 

 EU-sag mod Lundbeck afgøres næste år 

 Lundbeck indgår samarbejde med Imaginab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier