MedWatch

Bank: Nyt fokus på Lundbecks Alzheimersmiddel

Efter at Eli Lilly har gjort det klart, at medicinalkoncernen ikke opgiver udviklingen af sin lægemiddelkandidat mod Alzheimers, kommer der fornyet fokus på Lundbecks udvikling af sit af slagsen, vurderer Alm. Brand Markets.

Ugens kursstigninger til det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly sætter fokus på værdien af Lundbecks lægemiddelkandidat, Lu AA58054, til behandling af Alzheimers Sygdom. Det vurderer Alm. Brand Markets.

Eli Lilly steg godt 5 pct. mandag og yderligere 2 pct. tirsdag, efter selskabet signalerede, at det endnu ikke har opgivet udviklingen af sin Alzheimers-medicinen, Solenezumab. Midlet fejlede i fase 3, men en række analyser af data giver håb om, at Eli Lilly vil køre videre med nye studier for midlet, der ellers var opgivet af aktiemarkedet.

"Dette sætter igen positivt fokus på Lundbecks LU AA58054. Da det er i fase 2 har vi ingen værdi af dette produkt med i vores vurdering af pipeline og dermed valuation på Lundbeck (op til 100 kr. pr. aktie ikke sandsynlighedskorrigeret i samlet pipelineværdi, red)," skriver Alm. Brand i sin morgenkommentar.

Lundbeck annoncerede positive fase 2 resultater for sin Alzheimersmedicin tidligere i år, og flere selskaber har ifølge Lundbecks administrerende direktør Ulf Wiinberg siden vist interesse for at indgå en aftale. I valget af partner vil Lundbeck lægge vægt på, at partneren skal have indsigt i sygdommen, og derved fungere som en god udviklingspartner til de afsluttende fase 3-studier.

Ønskepartneren skal desuden kunne markedsføre midlet over for de praktiserende læger i USA. Endelig er en god finansiel aftale selvsagt vigtig.

Alm. Brand Markets hæfter sig ved signaler fra Lundbeck om en mulig partneraftale omkring starten af 2013, og kommer partneraftalen er i hus vil det øge den værdi, Alm. Brand ser i aktien.

"Normalt udeholder vi fase 2 produkter af vores vurdering, men hvis de kan tegne en stærk partnerskabsaftale på det her produkt, mener jeg, at vi bør inkludere den i værdiansættelsen dog med en lav sandsynlighedsvægt," siger analytiker Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Han forudser, at en partneraftale værdimæssigt vil nærme sig den partneraftale, Lundbeck indgik i 2007 med japanske Takeda for Lu AA21004 til behandling af depression. Dengang modtog Lundbeck en forudbetaling på 40 mio. dollar, og aftalte mulige milepæle på op til 345 mio. dollar. Hertil kom royalties af eventuelt fremtidigt salg af antidepressivet. Aftalen indeholdt desuden endnu en lægemiddelkandidat til behandling af depression, Lu AA24530.

Alm. Brand Markets anbefaling af Lundbeck er "køb" med et kursmål på 170 kr. Lundbeck falder onsdag morgen 0,3 pct. til kurs 106.

 Nye, lovende data for Eli Lilly’s Alzheimers-medicin 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier