MedWatch

Neurosearch holder fast i forventningerne

Der er stadig ikke mange klejner i kassen hos Neurosearch, der efter tredje kvartal har forstørret sin negative egenkapital med endnu et milliontab. Nu gælder det om at få mest muligt ud af resterne i biotekselskabet.

Foto: Neurosearch/PR

Udviklingsomkostningerne endte på 14,1 mio. kr. i kvartalet for selskabet, der har sat alt i bero grundet de manglende penge. Det gav et underskud på de fortsættene aktiviteter på 23,9 mio. kr. i kvartalet, hvilket også var nettotabet. I samme periode sidste år tabte Neurosearch 489,5 mio. kr.

Oven på tredje kvartal var egenkapitalen i Neurosearch minus 79,0 mio. kr. Neurosearch er under afvikling, og bygningen i Ballerup er sat til salg til 165 mio. kr. Der ud over har selskabet afsat Huntexil til Teva.

"I dette kvartal er det lykkedes os at sælge Huntexil-projektet til Teva. Dermed fik NeuroSearch forbedret selskabets likviditet væsentligt. Parallelt med overførslen af projektet til Teva vil bestyrelsen og direktionen afsøge alternativer for at maksimere værdien af de resterende aktiver, som består af visse kliniske projekter, selskabets bygning, selskabets ejerandele i associerede virksomheder og et skatteaktiv," skriver administrerende direktør, René Schneider, i regnskabet.

Den 27. september 2012 fik aktionærerne i Neurosearch sig en god nyhed. Selskabet havde indgået en betinget aftale med Teva Pharmaceutical Industries Ltd. om den pressede lægemiddelkandidat Huntexil til behandling af Huntington. 

Aftalen medførte en kontant betaling på 149 mio. kr. samt mulighed for op til 55 mio. kr. i succesbetingede milepælsbetalinger.

NeuroSearch fastholder forventningerne til resultatet for helåret 2012 til et underskud af primær drift på ca. 350 mio. kr. som annonceret 25. oktober 2012 i forbindelse med den endelige gennemførelse af salget af Huntexil-projektet.

 Børsklø til debutanter på fedmemarkedet 

 Status på dansk biotek – hvad skal der ske?  

 Neurosearch opjusterer efter gennemført Huntexil-salg 

 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier