MedWatch

Neurosearch holder fast i forventningerne

Der er stadig ikke mange klejner i kassen hos Neurosearch, der efter tredje kvartal har forstørret sin negative egenkapital med endnu et milliontab. Nu gælder det om at få mest muligt ud af resterne i biotekselskabet.

Foto: Neurosearch/PR

Udviklingsomkostningerne endte på 14,1 mio. kr. i kvartalet for selskabet, der har sat alt i bero grundet de manglende penge. Det gav et underskud på de fortsættene aktiviteter på 23,9 mio. kr. i kvartalet, hvilket også var nettotabet. I samme periode sidste år tabte Neurosearch 489,5 mio. kr.

Oven på tredje kvartal var egenkapitalen i Neurosearch minus 79,0 mio. kr. Neurosearch er under afvikling, og bygningen i Ballerup er sat til salg til 165 mio. kr. Der ud over har selskabet afsat Huntexil til Teva.

"I dette kvartal er det lykkedes os at sælge Huntexil-projektet til Teva. Dermed fik NeuroSearch forbedret selskabets likviditet væsentligt. Parallelt med overførslen af projektet til Teva vil bestyrelsen og direktionen afsøge alternativer for at maksimere værdien af de resterende aktiver, som består af visse kliniske projekter, selskabets bygning, selskabets ejerandele i associerede virksomheder og et skatteaktiv," skriver administrerende direktør, René Schneider, i regnskabet.

Den 27. september 2012 fik aktionærerne i Neurosearch sig en god nyhed. Selskabet havde indgået en betinget aftale med Teva Pharmaceutical Industries Ltd. om den pressede lægemiddelkandidat Huntexil til behandling af Huntington. 

Aftalen medførte en kontant betaling på 149 mio. kr. samt mulighed for op til 55 mio. kr. i succesbetingede milepælsbetalinger.

NeuroSearch fastholder forventningerne til resultatet for helåret 2012 til et underskud af primær drift på ca. 350 mio. kr. som annonceret 25. oktober 2012 i forbindelse med den endelige gennemførelse af salget af Huntexil-projektet.

 Børsklø til debutanter på fedmemarkedet 

 Status på dansk biotek – hvad skal der ske?  

 Neurosearch opjusterer efter gennemført Huntexil-salg 

 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier