MedWatch

Neurosearch inviterer til fusion

Oven på salget af selskabets nøgleprojekt, Huntexil, åbner Neurosearch-direktøren nu op for en mulig fusion. Han erkender, at pengene fra salget ikke er tilstrækkelig kapital til selv at videreudvikle nogen projekter.

Foto: Neurosearch/PR

Det var det bedste tilbud, vi kunne få. Det er ikke nok kapital til selv at videreudvikle nogen af projekterne i selskabets pipeline. Og en fusion med et andet selskab er en af mulighederne, der bliver overvejet.

Det er konklusionerne fra Neurosearch-direktøren René Schneider oven på sidste uges 155 mio. kroners salg af nøgleprojektet Huntexil til Teva.

”Det var en naturlig forlængelse af partnerskabsdiskussioner, som vi havde haft med Teva igennem længere tid. De endte så ud i et egentligt projektkøb. Det har været undervejs igennem længere tid,” siger han til MedWatch.

Det bedste tilbud vi kunne få

Han understreger, a det er en rigtig god dag for Huntingtons-patienter og deres pårørende, og at det er ”rigtig godt” at få projektet videre ind i en ramme, hvor der er finansiering til stede til at få det udviklet.

”Selve prisen på projektet, jamen, det var det bedste tilbud, vi kunne få. Det anbefaler vi aktionærerne at tage imod,” siger direktøren og uddyber:

”Jeg ved, at det var den bedste mulighed, der var for projektet og for aktionærerne. Så det har jeg det fint med. Vi har været igennem en omfattende proces for at finde ud af, hvilke muligheder der var, og det her er den bedste mulighed.”

Parallel undersøgelse

Som en del af kontrakten skal Neurosearch overdrage projektet til Teva i de næste seks måneder. Det har høj prioritet, og er et af selskabets fokusområder i den kommende tid.

”Parallelt med det må vi så afsøge mulighederne for Neurosearch som sådan og kigge på, hvilke andre tidligere projekter vi har i pipelinen, og hvilke andre aktiver vi har i selskabet, herunder skatteaktivet af en væsentlig størrelse, en børsnotering og ejerandele i associerede selskaber.”

Neurosearch vil ifølge René Schneider konkludere på den proces i begyndelsen af næste år.

Ikke nok kapital

Giver salget tilstrækkelig kapital til at modne nogen af de andre projekter i pipelinen?

”Isoleret set nej. Jeg ser ikke for mig, at vi selv begynder at videreudvikle nogen af de projekter, vi har i dag, for de penge vi får ind fra salget af Huntexil. Når det så er sagt, så kan man forestille sig rigtig mange andre løsninger,” siger han og uddyber:

”Nu er vi jo et børsnoteret med et stort skatteaktiv, og en af mulighederne er selvfølgelig at fusionere med et andet selskab, der kan bruge børsnoteringen og skatteaktivet. Det er én af mange muligheder.”

Ser du salget af Huntexil som et skridt på vejen mod afviklingen af Neurosearch?

”Det kan det være. Vi har ikke foretaget nogen konklusioner endnu, og nu går vi i gang med at se, hvilke muligheder der er. Jeg vil ikke spekulere for meget i, hvor vi ender henne, for den konklusion er slet ikke truffet endnu, og jeg kan ikke udelukke noget i den sammenhæng.”

 Neurosearch sætter lup på pipeline

 Neurosearch overdrager projekter til spin-out

 Vemodig Aamund: Der er begået fejl

 Neurosearch nedskriver Huntexil-værdi til 0 kr. 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier