MedWatch

Novo Nordisk-optakt: Victoza fortsat vækstkanonen

GLP-1-analogen Victoza ventes at trække overskrifter i det kommende regnskab fra Novo Nordisk med en heftig forventet vækst. De amerikanske sundhedsmyndigheder kan dog også spille en rolle.

Foto: Novo Nordisk/PR

Der vil - som så ofte før - være fokus på insulin- og GLP-1-analog-salget, når Novo Nordisk præsenterer regnskab for tredje kvartal onsdag morgen. Særligt salget af blockbusteren Victoza ses igen vokse voldsomt og hjælpe til med at trække den samlede omsætning i vejret.

"Vi venter en fortsat stærk underliggende efterspørgsel efter de moderne insuliner i tredje kvartal. Antallet af receptudskrivelser for de moderne insuliner fra USA viser, at Novo Nordisk har fastholdt de seneste kvartalers vundne markedsandele," skriver Søren Løntoft Hansen, Novo Nordisk-analytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Sydbank estimerer en fremgang på 60 pct. til 2475 mio. kr. i salget af Victoza, og salget af de moderne insuliner ventes samlet at være løftet med 26 pct. til 9113 mio. kr. De gennemsnitlige forventninger lyder på et salg på 2.600 mio. kr. af Victoza og 8.957 mio. kr. for de moderne insuliner sammenlagt, viser et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Rival vokser

I sidste uge kom der endnu en indikation på, at der fortsat er godt gang i insulinsalget, da Novo Nordisks franske rival Sanofi aflagde sit regnskab for tredje kvartal.

Verdens mest sælgende diabetesmiddel, det langtidsvirkende Lantus, omsatte i kvartalet for 1,28 mia. euro (9,55 mia. kr.), hvilket var 32 pct. bedre end i samme periode sidste år.

Lantus er i direkte konkurrence med Novos Levemir, og selv om Lantus er langt foran og fortsat vinder flest markedsandele, peger Sanofis succes på et solidt marked.

"Sanofi aflagde et rigtig godt regnskab – i hvert fald i relation til Lantus. Det boder for et godt insulinsalg, også selv om Lantus vinder flest patienter på mange markeder," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Bump på vejen

Novo Nordisk forsøger for tiden at få godkendt sit nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, der skal tage kampen op med Lantus, på det europæiske samt amerikanske marked.

Midlet er allerede godkendt i Japan og har for nylig modtaget en positiv anbefaling fra et ekspertpanel under de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, hvilket praktisk talt er stort set det samme som en godkendelse.

I sidste uge kom der dog et bump på vejen, da det kom frem, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vil kigge nærmere på risikoen for hjerte-kar komplikationer ved brugen af Tresiba, når et ekspertpanel i begyndelsen af november mødes for at tage stilling til medikamentet.

Ifølge FDA er der indikationer af, at der kan være større risiko for "kardiovaskulære hændelser", hjerte-kar-tilfælde, i forhold til de produkter, som Tresiba sammenlignes med.

Tager fokus

Og selv om Novo Nordisk formentlig ikke selv vil fortælle meget nyt omkring den sag i regnskabet onsdag, vil emnet alligevel tage fokus på dagen.

"Jeg tror ikke, at der kommer noget i selve regnskabet, men det kunne sagtens blive et tema på den efterfølgende telekonference. Det kan være, at Novo vil bruge noget krudt på at fortælle om, hvad konklusionerne fra de japanske og europæiske sundhedsmyndigheder har været for at dæmpe frygten lidt," vurderer Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Sydbank-analytikeren har anbefalingen "køb" af Novo Nordisk-aktien.

Samlet ventes medicinalkæmpen at realisere en omsætningsvækst på 24,1 pct. til 19,9 mia. kr. i tredje kvartal, viser estimaterne indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Bundlinjen ventes at bringe et overskud på 5,3 mia. kr. mod 4,2 mia. kr. i samme periode af 2011.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier