MedWatch

Novo-konkurrenter holder vågent øje med FDA-afgørelse

Beslutningen om at anbefale Tresiba eller ej får ikke kun betydning for producenten Novo Nordisk, men også for selskabets konkurrenter.

Foto: Novo Nordisk/PR

Vejret bliver sandsynligvis holdt i hele insulinbranchen, når en lægemiddelkomité under FDA den 8. november skal tage stilling til, om man vil anbefale en godkendelse af Novo Nordisks nye langtidsvirkende insulin degludec, solgt under navnet Tresiba.

Afgørelsen får nemlig ikke kun gigantisk betydning for Novo Nordisk, men har også en væsentlig indflydelse på de to største konkurrenter, Sanofi og Eli Lilly, skriver Berlingske.

For Sanofi ligger væsentligheden i, at Tresiba er udset til at være den helt store udfordrer til selskabets mega blockbuster Lantus, der i tredje kvartal i år solgte for 9,5 mia. kr. Derfor vil et nederlag for Novo Nordisk sandsynligvis være til gavn for Sanofi, da det vil betyde endnu længere tid til at fastslå Lantus' unikke position på markedet for langtidsvirkende insuliner.

Til gengæld vil et Novo-nederlag ikke nødvendigvis udløse lettelse hos den anden store konkurrent, Eli Lilly. Selskabet har nemlig selv et nyt langtidsvirkende insulin på vej, som skal godkendes af FDA. Derfor kan FDA-afgørelsen give et fingerpeg om, hvor hårde de amerikanske sundhedsmyndigheder er i godkendelsen af ny insulin.

FDA's afgørelse træffes sent om aftnen den 8. november.

 Stort aktiedyk til Novo inden FDA-møde

 Ryzodeg-lancering kommer i anden række

 Lantus stormer fortsat frem

 Novo Nordisk-direktør: Nu starter krigen mod Lantus

 Kampen om diabetes-kombinationen 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier