MedWatch

Neurosearch-aktionærer godkender salg af Huntexil

Aktionærerne i Neurosearch nikkede på generalforsamlingen i fællesskab ja tak til, at biotekselskabet sælger lægemiddelkandidaten mod Huntingtons sygdom til verdens største kopikoncern.

Foto: Jyllands-Posten

På Neurosearch' ekstraordinære generalforsamling tirsdag godkendte aktionærerne salget af Huntexil til israelske Teva Pharmaceutical gennem det helejede datterselskab Ivax International GmbH.

"Den opnåede aktionærgodkendelse var en af betingelserne for salget af Huntexil. Neurosearch vil informere markedet, så snart transaktionen med Teva er endeligt gennemført," skriver Neurosearch.

Det lykkedes biotekselskabet Neurosearch i slutningen af september at få en aftale i stand om om salg af det ellers afskrevne Huntingtons-middel Huntexil.

Aftalen giver Neurosearch knap 150 mio. kr. kontant i kassen. Dertil kommer eventuelle milepælsbetalinger på op til 55 mio. kr.

Neurosearch nedskrev Huntexil til et rundt nul i august, efter at jagten på en partner, der kunne hjælpe med at videreudvikle Huntexil, gik så trægt, at selskabet valgte helt af afskrive værdien.

Neurosearch inviterer til fusion 

Neurosearch sætter lup på pipeline 

Neurosearch sælger Huntexil til Teva 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier