MedWatch

Neurosearch sælger Huntexil til Teva

NeuroSearch A/S og Teva Pharmaceutical Industries Ltd. indgår aktivoverdragelsesaftale vedrørende Huntexil, der er firmaets lægemiddel-kandidat mod Huntingtons Sygdom. Aftalen er betinget af aktionærgodkendelse i NeuroSearch. Aktien ryger til vejrs fra sit lave niveau.

Foto: Jyllands-Posten

Den kriseramte biotekkoncern NeuroSearch A/S har indgået en ”betinget aktivoverdragelsesaftale med Teva Pharmaceutical Industries Ltd. vedrørende salg af Huntexil® til Teva. Det er virksomheds vigtigste lægemiddelkandidat mod Huntingtons Sygdom.

Aftalen blev indgået via Tevas 100%-ejede datterselskab Ivax International GmbH til en kontantkøbspris på 149 mio. kr. samt mulige milepælsbetalinger til en værdi af op til 55 mio.kr., hedder det i en meddelelse til fondsbørsen.

Betinget handel

Aftalen er betinget af NeuroSearch-aktionærgodkendelse samt en række sædvanlige yderligere betingelser. Aftalen er ikke betinget af nogen offentlig myndighedsgodkendelse, herunder konkurrencemyndighedernes fusionskontrol.

NeuroSearch indkalder til en ekstraordinær generalforsamling i dag, og bestyrelsen anbefaler aktionærerne at godkende aftalen.

Bestyrelsen har indhentet to uafhængige vurderinger fra selskabets finansielle rådgivere, Danske Bank and SEB Enskilda, før den besluttede at anbefale aftalen med Teva, hedder det i meddelelsen.

Kontantkøbsprisen er 149,5 mio.kr., hvoraf 28,7 mio.kr. placeres i depot i en periode på min. seks måneder efter aftalens berigtigelse og frigøres, når projektet er overdraget på tilfredsstillende måde fra NeuroSearch til Teva, skriver Neurosearch.

Mest lovende projekt

Huntexil er det produkt i selskabet, der har størst chance - alt andet lige - for at blive et lægemiddel. Neurosearch nedskrev dog i august værdien af sin primære lægemiddelkandidat til 0 kr., og bestyrelsen kunne ikke garantere en videre udvikling af midlet.

"Da NeuroSearch endnu ikke har fundet en partner eller køber til Huntexil og heller ikke har opnået tilstrækkelig forhåndsinteresse hos investorer til at gennemføre en kapitalforhøjelse, kan bestyrelsen ikke garantere finansiering af den fortsatte udvikling af Huntexil og dermed realisering af værdierne forbundet med projektet, hvorfor den regnskabsmæssige værdi er nedskrevet til 0 kr.," hed det.

Salget understøtter den holdning, at det firmaet er på vej mod en afvikling. En række projekter er dog stadig i pipeline, længst fremme er fedmekandidaten Tesofensine, der har afsluttet fase 2 studierne.

Aktiekursen lå ca. 16.15 til en stigning på 47 procent.

Neurosearch fastholder forventningerne om et driftsunderskud på 465 mio. kr. i 2012. Godkendes aftalen på en ekstraordinær forbedres resultat med 120 mio. kr. i år, og med yderligere 29 mio. kr. i 2013.

Aamund: Jeg afleverede et selskab i kanonform 

Analytiker giver hård dom til Neurosearchs fedmemiddel

"Vi tror på, at vi kan få det op at flyve igen" 

Neurosearch nedskriver Huntexil-værdi til 0 kr. 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier