Storbank: Stor sandsynlighed for Tresiba-ja i USA

Der er mere end 50 pct. chance for, at Novo Nordisks nye insulingeneration får en opadvendt tommelfinger af FDA's rådgivende komite d. 8. november, vurderer den amerikanske storbank Citigroup.
Foto: Novo Nordisk/PR
Foto: Novo Nordisk/PR
Af Ritzau Finans

Den amerikanske storbank Citigroup ser mere end 50 pct. chance for, at det lægelige råd, som skal vurdere Novo Nordisks ny insulingeneration, Tresiba og Ryzodeg, den 8. november, vil give en positiv anbefaling.

Det er på trods af, at indikationer fra de japanske medicinalmyndigheders evalueringsrapport af Tresiba/Ryzodeg peger i retning af, at den danske medicinalkoncern ikke har nok hjerte/kar-data til at opfylde den amerikanske myndigheders sikkerhedsmæssige retningslinjer på en overbevisende måde.

"Baseret på den relative risiko og konfidensintervaller i den japanske analyse, tror vi, at chancerne for en positiv udtalelse fra FDA's rådgivende komite den 8 november nu sandsynligvis er over 50 pct.," skriver Citigroup i en kommentar.

De største risici

Citigroup ser den største risiko i, at FDA's analyse kan have en anden opfattelse ved en opdeling af Tresiba og Ryzodeg data, hvilket kan reducere den statistiske konklusion. Og så kan FDA vægte kardiovaskulære hændelser anderledes end de japanske, hvilket kan ændre resultaterne en smule, fremgår det.

Samlet tror Citigroup på en positiv udtalelse fra mødet i november og vurderer, at den endelige godkendelse derefter falder i begyndelsen af 2013.

På den baggrund fastholdes anbefalingen "køb" af Novo Nordisk-aktien.

 Komité anbefaler godkendelse af Tresiba

 Novo Nordisk-direktør: Nu starter krigen mod Lantus 

 Novo Nordisk: Næste skridt bliver Victoza/Tresiba kombi 

 Novo-anbefaling skaber analytiker-optimisme 

 Kommende Victoza-konkurrent viser positive takter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også