MedWatch

Bank: Zealand-forsøg et skridt i den rigtige retning

Handelsbanken klapper i hænderne over fremskridt med Zealand Pharmas næstmest værdifulde aktiv.

Foto: THOMAS C. K. PRISKORN

Det nye fase I-forsøg med ZP2929 til behandling af diabetes II og fedme, som Zealand Pharma annoncerede torsdag, er et positivt skridt i den rigtige retning, lyder vurderingen fra Handelsbanken.

Bankens analytikere vurderer, at medikamentet er det næstmest værdifulde i porteføljen og kan udgøre en værdi på omkring 25 kr. per aktie i Zealand Pharma. Derfor er igangsætningen af nye forsøg, som kom et kvartal før ventet, et positivt skridt, som også lover godt for tilblivelsen af kommende forsøg.

"Den helt store trigger for aktien bliver dog, hvis Zealand Pharmas partner Sanofi lancerer Lixisenatide på det europæiske marked i første kvartal af 2013 og på det amerikanske marked i første kvartal 2014," skriver Handelsbanken i en kommentar.

Det scenarie anser banken for værende ganske sandsynligt, og derfor fastholdes anbefalingen af Zealand Pharma positivt på "køb," mens kursmålet fortsat hedder 130 kr. Aktien er - ligesom store dele af det resterende marked - i medvind fredag formiddag, hvor den stiger med 1 pct. til 105 kr.

 Zealand sætter gang i nyt klinisk diabetes-forsøg 

 Sydbank: Victoza vil parere Lyxumias angreb

 Zealand vil tage projekter ind udefra 

 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier