Zealand vil tage projekter ind udefra

Danske Zealand Pharma vil fremover ikke bare udlicensere produkter baseret på egen forskning, men også indlicensere nye ideer og produkter.
Foto: Zealand Pharma/PR
Foto: Zealand Pharma/PR
AF RITZAU FINANS

Partnerskab er en integreret del af Zealand Pharmas forretning - og en del af vækststrategien. Det siger Arvind Hundal, Chief Business Officer hos biotekselskabet.

Hidtil er al udvikling foregået internt i selskabet, men det er næppe muligt på lang sigt. Selskabet vil derfor fremover ikke bare udlicensere produkter baseret på egen forskning, men også indlicensere nye ideer og produkter til videre udvikling, siger Arvind Hundal til Ritzau Finans.

"Vi er nødt til at forblive friske i tankegangen. Og det kan vi ved også at tage projekter udefra ind i vores pipeline - og ikke bare give vores egne projekter videre til andre," siger Arvind Hundal.

Det er vi gode til

Projekterne skal være baseret på Zealand Pharmas kernekompetencer og samtidig have det nødvendige kommercielle potentiale - foruden at kunne behandle et udækket behov hos patienterne.

Det betyder dog ikke, at Zealand Pharma vil begynde at føre projekterne helt til dørs.

"Udvikling kræver innovation og kreativitet - at man kan tænke ud af boksen. Det er vi gode til. Big Pharma er gode til at gennemføre de store kliniske forsøg og at føre projekterne frem til markedet," lyder det fra direktøren.

Endemålet er at skabe en stabil pipeline til behandling af specifikke sygdomsgrupper og derigennem skabe det økonomiske grundlag for den videre drift.

 Direktør: Zealand er under forvandling

 Zealand-chef: Vi skaber den nye biotek-model 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også