MedWatch

Sydbank: Victoza vil parere Lyxumias angreb

Zealand Pharmas diabetes-kandidat spås en stor fremtid, men ifølge Sydbanks analytiker kan Novo Nordisks konkurrerende storsællert klare presset.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisks supersællert Victoza vil modstå konkurrencepresset fra det nye diabetes 2-middel Lyxumia fra franske Sanofi og selskabets danske samarbejdspartner Zealand Pharma. Det vurderer Sydbanks analytiker, Søren Løntoft Hansen, efter at have deltaget på Zealand Pharmas kapitalmarkedsdag i sidste uge.

"Vi ser plads til Zealand Pharmas Lyxumia på markedet for GLP-1 midler. Vi vurderer dog samtidig, at Lyxumia som monoterapi ikke umiddelbart ligner en trussel for Novo Nordisks Victoza. Til gengæld ser vi større potentiale i en kombination af Lyxumia og insulin-præparatet Lantus end for Lyxumia som monoterapi," hedder det i Novo-notat.

Markedskagen vokser

Victoza har i dag en markedsandel på markedet for GLP-1-midler på ca. 65 pct., og konkurrencen fra Eli Lillys langtidsvirkende GLP-1-analog Bydureon og på sigt også andre midler, herunder Lyxumia, vil ifølge Sydbank reducere den markedsandel til 45-50 pct. i 2020. Markedskagen, der skal deles, er til gengæld vokset en del til den tid og vurderes at være på godt 40 mia. kr.

"Det svarer til et salg af Victoza på 18-20 mia. kr. i 2020, hvilket er en opjustering af vores topsalgsestimat for Victoza (tidligere 16-18 mia. kr.). Vi vurderer i den forbindelse, at Lyxumia som monoterapi vil være i stand til over en årrække at penetrere 10-15 pct. af markedet for GLP-midler, svarende til et salg på 4-6 mia. kr.," skriver Sydbank-analytikeren, der gentager anbefalingen "overvægt" af Novo Nordisk.

 Zealand sætter gang i nyt klinisk diabetes-forsøg 

 Solomon: Masser af plads til Lyxumia

 Direktør: Zealand er under forvandling

 Zealand hæver omsætningen og forventningerne

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier