MedWatch

Sydbank: Victoza vil parere Lyxumias angreb

Zealand Pharmas diabetes-kandidat spås en stor fremtid, men ifølge Sydbanks analytiker kan Novo Nordisks konkurrerende storsællert klare presset.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisks supersællert Victoza vil modstå konkurrencepresset fra det nye diabetes 2-middel Lyxumia fra franske Sanofi og selskabets danske samarbejdspartner Zealand Pharma. Det vurderer Sydbanks analytiker, Søren Løntoft Hansen, efter at have deltaget på Zealand Pharmas kapitalmarkedsdag i sidste uge.

"Vi ser plads til Zealand Pharmas Lyxumia på markedet for GLP-1 midler. Vi vurderer dog samtidig, at Lyxumia som monoterapi ikke umiddelbart ligner en trussel for Novo Nordisks Victoza. Til gengæld ser vi større potentiale i en kombination af Lyxumia og insulin-præparatet Lantus end for Lyxumia som monoterapi," hedder det i Novo-notat.

Markedskagen vokser

Victoza har i dag en markedsandel på markedet for GLP-1-midler på ca. 65 pct., og konkurrencen fra Eli Lillys langtidsvirkende GLP-1-analog Bydureon og på sigt også andre midler, herunder Lyxumia, vil ifølge Sydbank reducere den markedsandel til 45-50 pct. i 2020. Markedskagen, der skal deles, er til gengæld vokset en del til den tid og vurderes at være på godt 40 mia. kr.

"Det svarer til et salg af Victoza på 18-20 mia. kr. i 2020, hvilket er en opjustering af vores topsalgsestimat for Victoza (tidligere 16-18 mia. kr.). Vi vurderer i den forbindelse, at Lyxumia som monoterapi vil være i stand til over en årrække at penetrere 10-15 pct. af markedet for GLP-midler, svarende til et salg på 4-6 mia. kr.," skriver Sydbank-analytikeren, der gentager anbefalingen "overvægt" af Novo Nordisk.

 Zealand sætter gang i nyt klinisk diabetes-forsøg 

 Solomon: Masser af plads til Lyxumia

 Direktør: Zealand er under forvandling

 Zealand hæver omsætningen og forventningerne

 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier