MedWatch

Solomon: Masser af plads til Lyxumia

Zealand Pharmas øverste chef, David Solomon, ser især kombinationsbehandlingen som den store mulighed for selskabets kommende GLP-1-lægemiddel.

Foto: Zealand Pharma/PR

Der er masser af plads på markedet for en ny GLP-1-variant. Men især kombinationsbehandling med Sanofis Lantus og Zealands Lyxumia vil give udbredelsen af GLP-1-midlet momentum, vurderer administrerende direktør i Zealand Pharma, Davis Solomom, på det danske biotekselskabs kapitalmarkedsdag.

"Når man ser på markedet og forudsigelserne for de eksisterende produkter, er der masser af plads til et nyt GLP-1-produkt som Lyxumia," siger David Solomon.

Ser man på analytikernes forudsigelser for salget af de forskellige GLP-1 midler på markedet, står kun Novo Nordisks Victoza til at være i "Blockbuster-klassen" (salg på mere end 1 mia. dollar årligt). Derefter er der langt ned til Byetta og Bydureon, der er den langtidsvirkende version af Byetta. Begge estimeres at sælge i størrelsesordenen 300-400 mio. dollar i 2013.

Yderligere gavn

Men hvad Zealand Pharma især har tiltro til, er kombinationsbehandling af diabetespatienterne.

"Lantus (fra den den franske medicianlgigant Sanofi, red.) er det mest succesfulde insulin. Og kombinationen med Lyxumia vil være yderligere til gavn for patienterne," siger David Solomon.

Zealand Pharmas Lyxumia er koblet op på biotekselskabets partnerskab med Sanofi, som står for godkendelse og efterfølgende markedsføring af GLP-1-varianten.

Sanofi er ved at færdigudvikle en ny injektionspen kaldet "Fix-Flex," som varierer doserne af GLP-1-midlet og insulinen i forhold til patientens behov. Den franske medicinalkoncern venter at starte fase III-forsøg med den ny pen i midten af 2013.

 Direktør: Zealand er under forvandling

 Zealand-chef: Vi skaber den nye biotek-model 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier