MedWatch

Analytiker: Ingen tegn på Novo-forsinkelse

Det ser umiddelbart ikke ud til, at de amerikanske sundhedsmyndigheder udskyder godkendelsen af Novo Nordisks nye langtidsvirkende insulinanalog, mener Sydbank.

Foto: HOUGAARD NIELS

Et blik på den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA's, foreløbige mødekalender viser ingen tegn på, at der er hold i onsdagens rygte om, at Novo Nordisks insulinanalog Tresiba vil blive ramt af endnu forsinkelse.

Tværtimod viser FDA's foreløbige mødekalender, at det uafhængige ekspertpanel træder sammen den 7. og 8. november, og dermed vil kunne gennemføre høringen den 8. november vedrørende Novos markedsføringsansøgning for Tresiba.

Dyk i aktiekurs

Novo-aktien lukkede onsdag 3,2 pct. lavere i kurs 896, da der gik rygter i markedet om, at Tresiba vil blive yderligere forsinket. Sydbanks medicinalanalytiker, Søren Løntoft Hansen, tog af samme grund kontakt til Novo, som fortalte, at selskabets ansvarlige for samtalerne med de regulatoriske myndigheder ikke havde hørt noget om nogen forsinkelser hos FDA.

I forvejen har den amerikanske lægemiddelstyrelse en gang udskudt en tilbagemelding på markedsføringsansøgningen med tre måneder.

"De har ikke brug for endnu en forsinkelse, så jeg synes da, at det er positivt, at tidsplanen ser ud til at holde, og at de afviser rygtet," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Ud over rygtet om Tresiba, havde det franske finanshus Natixis onsdag kniven fremme og skar sin anbefaling af Novo Nordisk-aktien til "neutral" fra tidligere "køb."

 Novo ramt af rygter om ny udsættelse

 Amerikanske myndigheder udskyder på ny Novo-godkendelse

 Japan-godkendelse hjælper Novo i kamp om markedsandele

 Novo får blåt stempel for Degludec i Japan

 

 

 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier