MedWatch

Japan-godkendelse hjælper Novo i kamp om markedsandele

Det kan være positivt for Novo Nordisks vigende markedsandele, at selskabets nye insulin er godkendt særdeles hurtigt i Japan, mener Sydbank. Samtidig sender det et signal til resten af verden.

Foto: Colourbox

Novo Nordisks markedsandel i Japan kan forhåbentligt nyde godt af den hurtige godkendelse af selskabets nye insulin Tresiba. Det er konklusionen fra Sydbank, efter at en japansk ekspertkomité fredag anbefalede de japanske sundhedsmyndigheder at godkende midlet.

"Vi vurderer, at tilbagegangen primært er en konsekvens af en øget migrering blandt diabetikerne i Japan fra premix-insulin (blanding af langtidsvirkende og hurtigvirkende insulin), hvor Novo Nordisk har en stærk position, over mod de langtids-virkende insulin-præparater – i særdeleshed mod konkurrentmidlet Lantus. Vi ser således en godkendelse af Tresiba som essentiel for Novo Nordisk i kampen om at tilbage-erobre markedsandele på markedet for insulin i Japan, "skriver Sydbanks analytiker Søren Løntoft i en analyse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier