MedWatch

Japan-godkendelse hjælper Novo i kamp om markedsandele

Det kan være positivt for Novo Nordisks vigende markedsandele, at selskabets nye insulin er godkendt særdeles hurtigt i Japan, mener Sydbank. Samtidig sender det et signal til resten af verden.

Foto: Colourbox

Novo Nordisks markedsandel i Japan kan forhåbentligt nyde godt af den hurtige godkendelse af selskabets nye insulin Tresiba. Det er konklusionen fra Sydbank, efter at en japansk ekspertkomité fredag anbefalede de japanske sundhedsmyndigheder at godkende midlet.

"Vi vurderer, at tilbagegangen primært er en konsekvens af en øget migrering blandt diabetikerne i Japan fra premix-insulin (blanding af langtidsvirkende og hurtigvirkende insulin), hvor Novo Nordisk har en stærk position, over mod de langtids-virkende insulin-præparater – i særdeleshed mod konkurrentmidlet Lantus. Vi ser således en godkendelse af Tresiba som essentiel for Novo Nordisk i kampen om at tilbage-erobre markedsandele på markedet for insulin i Japan, "skriver Sydbanks analytiker Søren Løntoft i en analyse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier