MedWatch

Skæbnedag venter Novo-aktien

Der kan være mere i Novo Nordisk-kursen, men den 8. november i år bliver ifølge Aktieugebrevet en skæbnedag for aktien.

Foto: Novo Nordisk/PR

"Som ventet har Novo Nordisk-aktien vist lovende takter i sommerens løb, og vi forventer, at den positive stemning vil fortsætte hen over efteråret, men 8. november er en skæbne dag for aktien, skriver ugebrevet, der sætter et 3 måneders kursmål på aktien til 1016 kr. mod en slutkurs fredag på 937,50 kr."

Det skyldes ifølge ugebrevet:

Dels at selskabet primært som følge af den seneste tids styrkelse af dollaren i forhold til danske kroner/euro har opjusteret forventningerne til en salgsvækst på 16-19 pct. fra tidligere 12-15 pct., samt en fremgang i driftsresultatet på 27 pct. mod tidligere 16,5 pct.

Kan så tvivl om potentiale

Dels at de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har meddelt Novo Nordisk, at et nedsat ekspertpanel på et møde den 8. november vil diskutere en markedsgodkendelse af Tresiba (Degludec) og Ryzodeg (Degludec Plus).

"Investorerne skal være opmærksomme på, at risikoen i aktien vil være høj 8. november, da en negativ anbefaling på mødet på kort sigt vil sende Novo-aktien ned omkring kurs 800, idet der vil blive sået tvivl om selskabets langsigtede vækstpotentiale," konkluderer ugebrevet.

 Storbank: Tresiba-forsinkelse øger risiko

 Amerikanske myndigheder udskyder på ny Novo-godkendelse

 Novo-aktien banket ned efter forsinkelse

 Novo-opjustering var 5. i træk 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier