MedWatch

Storbank: Tresiba-forsinkelse øger risiko

En amerikanske storbank mener, at risikoen for et fald i Novo Nordisk-aktien er betydelig øget med forsinkelsen i godkendelsen af selskabets nye insulin.

Foto: Novopen 5, Jyllands-Posten

Novo-aktiekursen har større potentiale for at falde end stige, når det drejer sig om godkendelsesprocessen for den nye generation af insuliner - Tresiba og Ryzodeg. Det vurderer den amerikanske storbank JPMorgan i en kommentar til de amerikanske myndigheders udsættelse af beslutningsdatoen.

"Meddelelsen overrasker os negativt, eftersom Tresiba er den første injektions-insulin, der skal have en udtalelse fra den rådgivende komite (Advisory Committee, red.) forud for godkendelsen. Men en vurdering i den rådgivende komite har hele tiden været en mulighed," lyder det fra JPMorgan.

JPMorgan bemærker, at der ikke er oplyst, hvilke spørgsmål komitéen vil diskutere, men peger på, at en del af debatten kunne blive vedrørende indlægssedlens udformning, og hvilke forsøgsdata fra sammenligningsstudier med andre diabetesmidler, der kan trykkes på sedlen.

Novo Nordisk selv har oplyst, at selskabet endnu ikke er blevet underrettet om grundene til, at de amerikanske sundhedsmyndigheder - FDA - vil lade den rådgivende komite behandle insulinerne, inden FDA tager den endelige beslutning.

JPMorgan vurderer, at den samlede forsinkelse vil løbe op i mindst tre måneder, og at en lancering tidligst kan komme på tale i februar næste år.

Så mens selve godkendelsprocessen af Tresiba og Ryzodeg øger risikoen, da en godkendelse i vid udstrækning allerede er indpriset i aktiekursen, kan forsøg med kombinations-behandling med Victoza/Tresiba blive en sandsynlig positiv katalysator, vurderer den amerikanske storbank.

 Analytiker: Investorer vil sive fra Novo-aktie dag for dag

 Nordea: Novos fedmemiddel er bedre end Qsymia

 Amerikanske myndigheder udskyder på ny Novo-godkendelse 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier