MedWatch

Novo-aktien banket ned efter forsinkelse

Investorerne sælger ud af Novo Nordisk-aktien, efter udmeldingen om, at processen med at få godkendt Tresiba, bliver forsinket.

Novo Nordisk-aktien bliver taget under hård behandling på fondsbørsen i København fredag morgen, efter at selskabet i løbet af natten oplyste, at en myndighedsafgørelse bliver udskudt med tre måneder.

Helt præcist drejer det om de amerikanske sundhedsmyndigheders mulige godkendelse af Novos ultralangtidsvirkende insulin Tresiba, også kendt som Degludec, samt en kombination af Degludec og Insulin Aspart. Nu skubber myndighederne, FDA, sin afgørelse til 29. oktober i stedet for 29. juli.

Årsagen er, at eksperterne skal have længere tid til at gennemgå de data, Novo har leveret.

"Det er positivt, at indsendelsen er så omfattende, og de ikke skal lave skal nye studier. Det er det positive. Der er så meget data, at det bør være nok, til at danne grundlag for en godkendelse, vurderer Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen, men erkender, at selve udskydelsen isoleret betragtet er negativ.

Også i Nordea kommenterer analytikerne, at nyheden ikke ændrer noget ved den langsigtede holdning til Novo-aktien, og at det i forvejen næsten var ventet, at FDA's afgørelse ville blive udskudt.

Alligevel falder Novo Nordisk-aktien kraftigt fra morgenstunden på børsen.

Efter ti minutters handel ligger aktien 3,5 pct. nede i kurs 776. Det svarer til et fald på over 15 mia. kr. i markedsværdi - eller mere end dobbelt så meget som Vestas er værd.

Novo Nordisk er efter kursfaldet ca. 435 mia. kr. værd på børsen.

 FDA forlænger degludec-registrering 

 Novos næste formand ser lys fremtid

 Analytikere om Novo: FDA-meddelelse svagt positiv, men...

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier