MedWatch

Lægemidler løfter eksport til USA

Den danske eksport til USA er steget kraftigt, og det er ikke mindst de danske medicinalselskabers skyld.

Lundbeck, Novo Nordisk og Leo Pharma. De tre selskaber er i særdeleshed med til at hæve den danske eksport til USA, som er steget kraftigt i årets første fem måneder sammenlignet med sidste år. Det skriver Berlingske.

Som MedWatch skrev i august, er den danske eksport af medicinske og pharmaceutiske produkter til USA steget med 44 pct. til 6,4 mia. kr. i årets første fem måneder sammenlignet med sidste år.

Den stigning, sammen med en stigning i eksporten af vindmøller, har fået Udenrigsministeriet til at opjustere prognosen for de danske eksport til USA i 2012, skriver avisen.

"Salget af farmaceutiske produkter tordner frem. Det er i høj grad Novo Nordisk, Leo Pharma og Lundbecks succes i USA,. vi kan se i tallene," siger generalkonsul i New York Jarl Frijs-Madsen.

Novo Nordisk besluttede allerede for 10 år siden at satse på markedet i USA og oprettede derfor dengang egen salgorganisation i landet, og det giver bonus i dag.

Lundbeck og Leo Pharma er først senere kommet med på bølgen, og selskaberne besluttede henholdsvis i 2009 og 2010 at markedsføre egne produkter i stedet for at gå gennem samarbejdspartnere.

Men netop derfor er der også fortsat potentiale i at salget til USA kan stige endnu mere.

Samtidig er sunhedsreformen og andre ændringer i det amerikanske sundhedsvæsen nu ved endelig at falde helt på plads.

"De værste effekter af Sundhedsreformen på industrien er taget. Det har gjort lidt ondt i begyndelsen, hvor industrien har accepteret at bidrage til at dække det finansieringshul, der er i begyndelsen af reformen, men på sigt vil flere få adgang til sundhedsydelser, og det bliver en fordel for de danske medicinalselskaber," siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft til Berlingske.

Han fremhæver dog prispres og risiko for endnu flere reformer som en risikofaktor for den danske medicinaleksport over Atlanten.

 Dansk medicinaleksport godt fra start i 2012 

 Dansk sundhedsindustri tidobler eksport til BRIK-lande

 Kinesisk patentaftale i hus

 Øget fokus på eksport skaber rehab-fremgang

 Status på den amerikanske medicoindustri i 2012 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier