MedWatch

Kinesisk patentaftale i hus

Regeringen har landet den patentaftale, der skal sætte en stopper for de langtrukne sagsbehandlinger og det uoverskuelige kinesisk bureaukrati, som mange danske virksomheder har lidt under. Novo Nordisk jubler.

Foto: Emil Ryge Christoffersen, Jyllands-Posten

Den såkaldte PPH-aftale, Patent Protection Highway, er på plads. Det er lige, hvad et så patentaktivt land som Danmark har brug for, mener erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

"Vi er godt klar over at sådan en aftale kun er et lille skridt på vejen, men det er vigtigt, at de mange danske virksomheder, der lever af at eksportere egenudviklede produkter, nu får en både lettere og hurtigere sagsbehandling," siger han til dagbladet Børsen.

Novo Nordisk begejstret

Ud over Danmark har kun Tyskland en tilsvarende aftale med vækstlandet i øst. I Novo Nordisk kalder man det "særdeles opmuntrende", at selskabet nu får mulighed for at få patentansøgningerne langt hurtigere gennem det kinesiske system.

"Før i tiden kunne det snildt tage op mod seks år, men med denne bilaterale aftale kan vi måske klare det på under to år, fordi de danske og kinesiske myndigheder fremover vil bruge hinandens arbejde, når ansøgninger skal behandles," siger patentchef i Novo Nordisk, Lars Kellberg.

For Novo Nordisk vil aftalen have størst betydning for selskabets medicinske udstyr, der typisk har en kort udviklingstid, eksempelvis insulinpenne. Derimod vil det have knap så stor betydning for lægemidler, der skal testes i mange år, inden der søges om markedsføringstilladelse.

 Ny patent-aftale med Kina er på vej

 Dansk medicinaleksport godt fra start i 2012

 Dansk eksport af lægemidler til Kina i stort væksthop 

 Kinesiske hospitalssenge skal på private hænder 

 Kina sætter fart under investeringer i sundhedssektore

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier