MedWatch

Kræftmedicin bliver hurtigst godkendt i USA

Medicin til behandling af cancer bliver godkendt langt hurtigere i USA en andre medicintyper. Også i Europa slår trenden igennem.

Foto: Colourbox

Enhver der søger en forklaring på bølgen af nye kræftbehandlinger i pipelinen burde tage et kig på en ny rapport fra Tufts Center for the Study of Drug Development.

Den konkluderer, at kræftmedicin er hurtigere om at blive godkendt af de amerikanske myndigheder, FDA, end alle andre sygdomskategorier til sammen. Centret konkluderer yderligere, at kræftmedicin står for en stigende del af markedet, eftersom den tid, det tager, for et hastebehandlet middel at blive udviklet og godkendt er faldet med 1,7 år over de sidste ti år.

Tufts har kigget på tallene for udvikling og godkendelse fra 2002 til 2011.

Læs resten af Tufts konklusioner her.

 FDA vil lade kvinder prøve brystmedicin tidligere

 FDA åbner op for indiske fabrikker

 Medicinalkæmpe tæt på lancering af nyt brystkræftmiddel

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier