MedWatch

Kræftmedicin bliver hurtigst godkendt i USA

Medicin til behandling af cancer bliver godkendt langt hurtigere i USA en andre medicintyper. Også i Europa slår trenden igennem.

Foto: Colourbox

Enhver der søger en forklaring på bølgen af nye kræftbehandlinger i pipelinen burde tage et kig på en ny rapport fra Tufts Center for the Study of Drug Development.

Den konkluderer, at kræftmedicin er hurtigere om at blive godkendt af de amerikanske myndigheder, FDA, end alle andre sygdomskategorier til sammen. Centret konkluderer yderligere, at kræftmedicin står for en stigende del af markedet, eftersom den tid, det tager, for et hastebehandlet middel at blive udviklet og godkendt er faldet med 1,7 år over de sidste ti år.

Tufts har kigget på tallene for udvikling og godkendelse fra 2002 til 2011.

Læs resten af Tufts konklusioner her.

 FDA vil lade kvinder prøve brystmedicin tidligere

 FDA åbner op for indiske fabrikker

 Medicinalkæmpe tæt på lancering af nyt brystkræftmiddel

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier