Medicinalkæmpe tæt på lancering af nyt brystkræftmiddel

En af verdens største medicinalselskaber har netop offentliggjort positive resultater fra fase 3-studier af dets lægemiddelkandidat til behandling af brystkræft og vil snarligt indsende ansøgninger til de europæiske myndigheder om markedsføringstilladelse.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den schweiziske medicinalgigant Roche har netop offentliggjort de endelige resultater fra dets fase 3-studier af datterselskabet Genentechs lægemiddelkandidat trastuzumab emtansine (T-DM1).

Og resultaterne for den mulige behandling af brystkræft er gode. Selskabet havde tidligere offentliggjort en række resultater fra studiet, men man havde dengang ikke tilstrækkelige data til at påvise såkaldt forbedret overall survival.

 Studier: Længere levetid på Roches kræftmedicin

Men det kan man nu. T-DM1 forlænger således levetiden signifikant for patienter med HER2-positiv metastatisk brystkræft sammenlignet med kombinationen af lægemidlerne lapatinib og Xeloda (capecitabin).

Betydelige forbedringer

Undersøgelsen af personer med HER2-positiv brystkræft, som tidligere havde fået Herceptin (trastuzumab) og taxan kemoterapi, har nu opfyldt begge co-primære effektmål for betydelige forbedringer i overall survival og progressionsfri overlevelse (PFS).

"Vi er meget glade for at meddele, at personer i behandling med trastuzumab emtansine overlevede væsentligt længere end dem, der fik en standardbehandling for denne aggressive form af fremskreden brystkræft. Vi tror på, at antistof-lægemiddelkonjugater har potentiale til at ændre den fremtidige behandling af kræft, og vi ser frem til at arbejde med de regulatoriske myndigheder i håb om at sørge for en anden, potentiel behandlingsmulighed for mennesker med HER2-positiv metastatisk brystkræft," udtaler Hal Barron, Chief Medical Officer og chef for Global Product Development hos Roche, i en pressemeddelelse.

Datterselskabet Genentech har indsendt en Biologics License Application (BLA) for trastuzumab emtansine til FDA, og Roche vil i den nære fremtid indsende en ansøgning om markedsføringstilladelse til EMA.

 Forskere finder nøglefaktor til kemo-resistens

 To nye kræftindikationer godkendt i USA

 Indpakket kemo hjælper brystkræft-ramte

 Ny opdagelse: Sådan stopper man brystkræft fra at sprede sig  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også