MedWatch

Fedtpillen: Den er ikke lige om hjørnet

Nye målemetoder skal udvikles, og en lang række forsøg skal gennemføres, før en ' fedtekspederende' pille kan blive en realitet.

Foto: colourbox

INTERVIEW. Forenklet udtrykt kan den tænd og sluk-mekanisme, som forskerne på Nano Science Center fandt hos fedtnedbrydende enzymer, godt kaldes en kontakt, siger professor Dimitrios Stamou:

"For når den blev aktiveret, åbnede enzymmolekylerne faktisk ' munden' og begyndte at æde de fedtstoffer, der lå på forsøgsglaspladen. Men selv om vi er meget tilfredse med opdagelsen, er der lang vej, til den kan danne basis for en egentlig fedtnedbrydende pille, der kan hjælpe overvægtige".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier