MedWatch

Fedtpillen: Den er ikke lige om hjørnet

Nye målemetoder skal udvikles, og en lang række forsøg skal gennemføres, før en ' fedtekspederende' pille kan blive en realitet.

Foto: colourbox

INTERVIEW. Forenklet udtrykt kan den tænd og sluk-mekanisme, som forskerne på Nano Science Center fandt hos fedtnedbrydende enzymer, godt kaldes en kontakt, siger professor Dimitrios Stamou:

"For når den blev aktiveret, åbnede enzymmolekylerne faktisk ' munden' og begyndte at æde de fedtstoffer, der lå på forsøgsglaspladen. Men selv om vi er meget tilfredse med opdagelsen, er der lang vej, til den kan danne basis for en egentlig fedtnedbrydende pille, der kan hjælpe overvægtige".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier