MedWatch

Findes der et ”fedme-paradoks” i diabetes?

En gennemgang af gamle undersøgelser viser, at kombinationen af fedme og diabetes måske ikke er så problematisk endda – tværtimod. Det skriver Reuters.

Foto: colourbox

Fedme og diabetes er måske ikke så farlig en kombination, som vi antager. Faktisk har forskere fundet ud af, at overvægtige mennesker, som rammes af diabetes, ofte lever længere end deres slanke medpatienter.

Dette såkaldte ”fedme-paradoks” er også observeret tidligere i forbindelse med kroniske lidelser såsom hjerte- og nyrefejl, siger Mercedes R. Carnethon fra Feinberg School of Medicine ved Northwestern University i Chicago.

Men det skyldes formentlig ikke, at de ekstra kilo har en positiv effekt, siger Carnethon, men nok nærmere at slanke mennesker, som får stillet diagnosen, har en prædisposition for dårligere helbred.

”Måske er de mennesker bare genetisk prædisponerede til diabetes og har en højere dødelighed,” siger hun. ”En diabetiker med normal vægt har en ekstremt høj dødelighedsrate.”

Læs hele historien fra Reuters om fedme-paradokset her.

 

 Selskab bag ”mæthedspille” leder efter partnere 

 Nye vægttabslægemidler virker lovende i kampen mod fedme 

 Storinvestor: Fedmemiddel kan ikke påvirke Novos vækst 

 Nordea venter brag af regnskab fra Novo Nordisk 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier