Længere arbejdstid til enzymer, der æder vores fedt

Forskere ved Københavns Universitet har fundet en mekanisme, der kan tvinge fedtnedbrydende enzymer til at være langt mere effektive. Det peger fremad mod ny slankemedicin.
Foto: Jan Dagø
Foto: Jan Dagø
Af HENRIK LARSEN, henrik.larsen@pol.dk

Når vi spiser fedt, skal fedtet nedbrydes, og den proces tager bestemte enzymer sig af. Men hvor flittige disse enzymer er, har hidtil været et ubesvaret spørgsmål. Nu har et hold forskere fra Nano Science Center ved Kemisk Institut på Københavns Universitet imidlertid skaffet svaret.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også