MedWatch

Nye vægttabslægemidler virker lovende i kampen mod fedme

En amerikansk læge, der er vicedirektør i FDA, ser lovende takter i de nye fedmemidler. Han kommer dog også med et par advarsler.

Foto: Colourbox

Mere end en tredjedel af den voksne amerikanske befolkning er overvægtig. En andel, som er steget dramatisk de seneste tre årtier. Med FDAs nylige godkendelse af to nye receptpligtige vægttabslægemidler, der markedsføres under navnene Belviq og Qsymia, er udsigterne for succesfulde lægemiddelbehandlinger til at bekæmpe den amerikanske fedmeepidemi blevet forbedret. Før disse to godkendelser, var det mere end 13 år siden, at FDA sidst godkendte et vægttabslægemiddel.

De patienter, der blev behandlet med Belviq og som samtidigt foretog livsstilændringer, havde et gennemsnitligt vægttab på omkring 3,5 pct. Patienterne der benyttede Qsymia kombineret med livsstilsændringer havde et gennemsnitligt vægttab på mellem 6 til 9 pct.

Selvom lægemidlerne er et vigtig skridt i den rigtige retning, er der forsat en række områder at være opmærksom på.

Beregnet til kronisk anvendelse

Hvis du ønsker at tabe et par kilo før strandsæsonen starter, er disse stoffer er ikke for dig. Begge lægemidler er kun beregnet til brug af mennesker, der er overvægtige, defineret som havende et body mass index (BMI) over 30, eller for visse overvægtige patienter, som ikke er fede, men som har betydelige sundhedsproblemer som diabetes, højt blodtryk eller højt kolesterol.

De nye vægttabslægemidler har fået stor opmærksomhed i medierne, men et aspekt af deres anvendelse, som ikke nævnes, er, at disse stoffer er beregnet til kronisk anvendelse som en del af et omfattende vægttabsprogram, der omfatter ændringer i kost og øget motion.

Fedme er en kronisk sygdom, svarende til diabetes eller højt blodtryk, og kræver langvarig behandling for at hjælpe patienter med at undgå en ny vægtøgning når programmet afsluttes.  Hos nogle patienter kan det være nødvendigt med langvarig brug af et vægttabsmedikament, for at opnå og opretholde en sund kropsvægt, som kan lede til betydelige forbedringer i komorbide tilstande såsom diabetes og hypertension.

Læs hele artiklen fra FDAVoice om de nye vægtabslægemidler her

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier