MedWatch

Diabetesbehandling tiltrækker de store

Stigningen i antallet af diabetestilfælde får de store medicinalvirksomheder til at interessere sig for området, mens interessen for fedmebehandling opfattes som risikofyldt.

Stadig en større del af verdens befolkning har enten for mange kilo på sidebenene eller lider af type-2-diabetes. En udvikling, der vil fortsætte med at anspore til fusioner, samarbejder og partnerskaber inden for medicinalindustrien, mener fem bankfolk, der beskæftiger sig med sektoren.

Samme billede tegner sig dog ikke for fedmeindustrien. Det skriver Financial Times.

Den stigende overvægt er en stor udgiftspost for sundhedssektoren, hvilket har betydet et øget fokus på problematikken.

Alligevel er det endnu ikke lykkedes medicinalvirksomheder at finde en direkte behandling af fedme, og derfor ses området også som meget risikofyldt, fortæller Kevin Sheridan, adm. direktør for investeringsselskabet Jefferies' sundhedsydelser.

Samtidig kan industrien stadig huske skræmmesagen om Wyeth (i dag Pfizer), der producerede en slankepille, som forårsagede særlige hjerteproblemer og betød, at virksomheden måtte betale kompensationer for 21 mia. kr.

Derfor har køberne også holdt sig tilbage fra produkterne, fortæller to branchefolk ifølge Financial Times, mens bekymringen for andre sygdomme som følge af overvægt også spiller en rolle. Og derfor er der heller ikke udsigt til flere fusioner og opkøb i branchen, mener de.

Diabetesbehandling tiltrækker opmærksomhed

Anderledes er tilgangen til diabetes 2.

"Få virksomheder vil overveje begge behandlinger - et område, som de kalder 'diabesity - men de fleste fortrækker at fokusere på diabetes," siger Kevin Sheridan, adm. direktør for investeringsselskabet Jefferies' sundhedsydelser, til Financial Times.

Professor og sundhedsrådgiver i KPMG Hilary Thomas mener, at vi i fremtiden i højere grad vil se en industri, der vil interessere sig for tidlig opsporing, diagnose og forebyggelse af diabetes.

Derfor vil danske Novo Nordisk også være en drømmeerhvervelse for mange af de store amerikanske medicinalvirksomheder, der ønsker at være på forkant, mener to bankfolk, der beskæftiger sig med branchen. Omend en meget svær erhvervelse - for ikke at sige umulig.

 Nyt diabetes-akademi på trapperne

 FDA godkender første generiske diabetespille

 Novo: Amerikansk rival opjusterer

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier