MedWatch

Optakt: Flot regnskab i sigte fra Novo

På grund af gunstige valutakurser venter Sydbank en opjustering i lokal valuta fra Novo Nordisk, når selskabet afleverer halvårsregnskab torsdag. Salget spås også fremgang.

Foto: Novo Nordisk/PR

Der er vanen tro store forventninger til Novo Nordisk, når selskabet gør status for udviklingen i andet kvartal torsdag morgen. Koncernens aktiekurs har siden årsskiftet sat lukkerekord næsten ugentligt, og regnskaberne fra de store medicinalselskaber Eli Lilly, Sanofi og Merck peger i retning af, at aktionærerne har mere i vente.

"Vi venter en stærk efterspørgsel efter de moderne insuliner i 2. kvartal. Antallet af receptudskrivelser på de moderne insuliner fra USA viser, at Novo Nordisk fortsat vinder markedsandele. Hertil kommer, at Novo Nordisk har vundet terræn i forhold til Eli Lilly inden for human insulin," lyder det fra analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Konkurrenter vidner om fremgang

De seneste regnskaber fra Eli Lilly og især Sanofi vidnede om pæn underliggende vækst på insulinmarkedet. Danske Bank vurderede for nyligt i en kommentar, at Novo har haft omkring 10 pct. underliggende vækst i insulindelen i andet kvartal.

Også GLP-1 midlet Victoza ventes at vise sig som en årsag til salgsvæksten i kvartalet.

"Antallet af receptudskrivelser i USA i andet kvartal viser, at Victoza fastholder sin stærke markedsandel," fastslår Søren Løntoft Hansen, der peger på, at det konkurrerende middel Bydureons lancering i USA har bidraget positivt til markedsvæksten.

Victoza i stor vækst

Regnskabstallene for andet kvartal fremlægges torsdag den 9. august kl 07:30, og der ventes en omsætningsvækst på godt 17 pct. og en fremgang i driftsresultatet på knap 25 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Det er konklusionen i følge estimater fra op til 18 analytikere indsamlet af SME Direkt.

Salget af diabetesmidler estimeres at løbe op i 14,6 mia. kr., hvoraf GLP-1 varianten Victoza vurderes at stå for godt 2,2 mia. kr. Året før lød salget af diabetesmedikamenter i kvartalet på 12,0 mia. kr., hvoraf Victoza stod for 1,3 mia. kr. Der er dermed estimeret en salgsvækst for Victoza på hele 79 pct. i kvartalet.

Koncernens andet ben - biofarmaceuticals, som indeholder Novoseven og væksthormonforretningen - vurderes at generere en omsætning på 4,2 mia. kr.

Opjustering på vej

Ses der på driften ventes resultatet at vise et overskud på 6,6 mia. kr. Det svarer til en marginal for kvartalet på 35,2 pct. eller end forbedring på 2,3 pct. point i forhold til andet kvartal sidste år.

Den forventede høje vækst og medvind fra afregningskurserne kan give anledning til en opjustering af Novo Nordisks egne forventninger i danske kroner.

"Jeg tror ikke, at der kan herske tvivl om, at Novo har haft et rigtigt stærkt kvartal. I forhold til forrige kvartal, der var lidt svagt vækstmæssigt, så bør væksten være taget til, og jeg vil skyde på, at Novo indsnævrer forventningerne mod toppen af sine guidanceintervaller i lokal valuta og hæver forventningerne ret kraftigt i danske kroner på grund af den styrkede dollar, siger analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

Til gengæld er de tidligere store forventninger til blødermidlet Novoseven visnet en del. Første kvartal viste en svag udvikling, mens andet kvartal estimeres at vise en bedring om end svag set i forhold til Novos normale vækstrater i andre dele af forretningen.

Analytikerne vurderer, at blødermidlet har solgt for 2,2 mia. kr. i andet kvartal mod sidste års salg på 2,1 mia. kr. svarende til en stigning på 5,1 pct.

 De regnskaber gik du glip af hen over sommeren

 Storinvestor: Fedmemiddel kan ikke påvirke Novos vækst

 Novo Nordisk sætter kursrekord hver femte dag

 Nordea venter brag af regnskab fra Novo Nordisk

 Novo-konkurrents salg af diabetesmedicin skuffer

 Novo/Sydbank: Konkurrent buldrer frem

 Sydbank: Konkurrent-regnskab er godt nyt for Novo

 Novo: Amerikansk rival opjusterer  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier