MedWatch

Mindre fremgang for fransk ALK-konkurrent

Franske Stallergenes har haft en salgsfremgang på seks pct. i første halvår. Men andet kvartal bød på en mindre fremgang set i forhold til kvartalet før.

Den franske producent af allergivacciner Stallergenes, der er konkurrent til ALK-Abelló, meldte sent torsdag om en salgsfremgang for første halvår på 6 pct., hvilket er lige i midten af selskabets forventninger til hele året om en salgsfremgang på 5-7 pct., men dog under første kvartal, da salgsvæksten var på 7 pct.

"Det europæiske marked blev påvirket forskelligt. Den økonomiske recession påvirkede i Sydeuropa, mens der er taget skridt til at begrænse sundhedsomkostningerne i Nordeuropa. Den svage pollensæson i 2010 og 2011 havde en negativ effekt i særligt andet kvartal af 2012," skriver Stallergenes i en salgsopdatering for andet kvartal. Selskabet varslede imidlertid allerede en vækstnedgang i sit årsregnskab for 2011.

Salgsudviklingen er et resultat af en solid udvikling på markedet for sublingual allergibehandling, skriver Stallergenes, der fortæller, at 15 pct. af væksten stammer fra nyligt etablerede associerede selskaber.

Meget opmuntrende

Oralair, der er Stallergenes pendant til ALK-Abellós allergitablet mod græsallergi, Grazax, er nu tilgængelig på 14 europæiske markeder. Selskabet fortæller, at tidlige tilbagemeldinger fra markeder, hvor produktet er lanceret, er "meget opmuntrende", herunder fra markeder domineret af subkutane allergimidler.

Oralair er for nylig lanceret i Australien og New Zealand, og Stallergenes forbereder sig nu på at lancere allergitabletten på markederne i Argentina og Rusland, hvor der ses et "stort potentiale". Desuden lanceres Oralair inden for det næste par måneder på markedet i Canada, hvor det er blevet markedsføringsgodkendt.

 ALK-rival er tættere på en lancering i Frankrig

 Ny produktlinje skal vinde markedsandele til ALK

 ALK-rival fik salgsfremgang i første kvartal

 Alk-rival først med græstablet i Canada

 ALK Abellós franske rival ser vækst på 5-7 pct.  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier