MedWatch

ALK Abellós franske rival ser vækst på 5-7 pct.

Franske Stallergenes, der konkurrerer med ALK Abelló på allergipiller, skuffer på målet for salgsvæksten.

Foto: ALK-Abelló / PR

Franske Stallergenes, der ligesom ALK-Abelló udvikler allergipiller, ser en vækst på 5 til 7 pct. i salget i 2012.

To dårlige pollensæsoner i træk har påvirket salget af grasallergibehandling, men til gengæld vil Stallergenes' udvidelser på en række vækstmarkeder løfte salget. Salgsmålet er dog lidt skuffende, da analytikerne i gennemsnit ventede 8 pct. salgsvækst ifølge Bloomberg.

Målet er desuden at fastholde overskudsgraden på det nuværende niveau, skriver Stallergenes, der i 2011 fik en EBIT-grad på 23,2 pct. på baggrund af 235,0 mio. euro i salg og EBIT på 54,6 mio. euro.

På bundlinjen var overskuddet 37,0 mio. euro, og det gav anledning til en udbyttebetaling på 0,75 euro per aktie - i øvrigt samme aktionærbelønning som året før trods et stigende overskud.

"Udbetalingsgraden faldt til 27 pct. fra 33 pct. for at styrke selskabets investeringskapacitet, som er nødvendig for den internationale ekspansion," skriver Stallergenes i forbindelse med regnskabet, der blev præsenteret mandag aften.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier