MedWatch

Nævnsformand beklager over for Novo Nordisk

Medicintilskudsnævnets formand har i et brev til Novo Nordisk beklaget en række udtalelser vedrørende revurderingen af tilskud til diabetesmidler.

Foto: Novo Nordisk/PR

"... og når det ikke gør det, forventer jeg, at der kommer ændringer i tilskud til diabetesmedicin."

Det er blandt andet denne udtalelse fra Medicintilskudsnævnets formand Mogens Laue Friis til Dagens Pharma, der har medført en undskyldning til Novo Nordisk.

Medicintilskudsnævnet er i øjeblikket i gang med at revurdere tilskuddet til diabetesmidler - nævnet mødes i morgen, tirsdag, for at tage endelig stilling - og i den forbindelse har formand Mogens Laue Friis udtalt sig til en række medier, også MedWatch.

Du kan læse mere her: Formand: Der kommer ændringer på diabetestilskuddet

I første omgang var det dog formandens udtalelser til Dagens Pharma, der faldt Novo Nordisk for brystet. Selskabet skrev et brev til formanden, efter at Dagens Pharma 14. juni havde bragt en artikel med ovenstående citat.

Jeg beklager

Novo Nordisk mente, at det var uhensigtsmæssigt, at formanden udtalte sig om nævnets interne beslutningsprocesser, før en beslutning var truffet.

MedWatch har fået aktindsigt i det brev, som formanden skrev til Novo Nordisk dagen efter - stilet til Claus Dall Andersen, Market Access i Novo Nordisk Danmark. I det står blandt andet:

"Jeg er enig i, at det ikke er hensigtsmæssigt at kommentere eller i øvrigt udtale sig om nævnets interne beslutningsprocesser, før der foreligger en nævnsbeslutning. Jeg skal derfor beklage, at jeg har udtalt mig til Dagens Pharma, som tilfældet er."

Brevet kan læses i sin helhed her.

Ekstra dokumentation

Novo Nordisk har indsendt økonomiske beregninger til Medicintilskudsnævnet, som Dansk Sundhedsinstitut (DSI) skulle evaluere, før en indstilling til Sundhedsstyrelsen kunne foretages.

I første omgang var det DSI's holdning, at de økonomiske beregninger var konstruerede og ikke tilstrækkeligt understøttede af kildehenvisninger. Novo Nordisk sendte efterfølgende ekstra dokumentation til DSI, som instituttet har vurderet.

Det er blandt andet på baggrund af denne evaluering, at Medicintilskudsnævnet i morgen, tirsdag, skal træffe sin beslutning.

 Diabetestilskud hastebehandles inden sommerferien

 Nævnsformand: DSI skal evaluere nye Novo-dokumenter

 Novo afviser DSI-kritik 

 Novo kæmper for hjemmemarkedet 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier