Formand: Der kommer ændringer på diabetestilskuddet

Medicintilskudsnævnet er ikke tilfredse med forbrugsmønstret for diabetesmedicin. Men indsendte papirer fra Novo Nordisk udsætter evt. tilskudsændringer.
Foto: Novo Nordisk / PR
Foto: Novo Nordisk / PR

Der er højst sandsynligt ændringer på vej på området for tilskud til diabetesmedicin. Det er den klare melding fra Medicintilskudsnævnets formand, Mogens Laue Friis, oven på gårsdagens møde i nævnet.

”Jeg tror, der kommer nogle ændringer. Men vi er slet ikke færdige med at vurdere det materiale, vi har, endnu. Blandt andet har Novo indsendt to papirer med sundhedsøkonomisk indhold, som vi på mødet i går besluttede, at vi gerne vil have DSI til at vurdere," siger formanden og uddyber:

"Så deres sundhedsøkonomer skal vurdere papirerne, og før vi har en konklusion fra dem, kommer der ikke nogen konklusioner fra os.”

Ser ikke helt så godt ud

Kan du sige noget om, hvilke ændringer I har kigget på?

”Nej, det afhænger jo blandt andet af sundhedsøkonomernes vurdering af de papirer.”

Du har tidligere forklaret, at I vil se nærmere på forbrugsmønstret på området. Hvorvidt det var rationelt. Hvad er I kommet frem til det på område?

”Det ser ikke helt så godt ud, som vi kunne ønske os. Der er for mange, der efter vores opfattelse går direkte til de dyre analoge insuliner, og som ikke prøver de humane insuliner først. Det er et af de punkter, der er i spil. Og det er blandt andet det, som de sundhedsøkonomiske data, vi har fået, også omhandler. Så når vi har DSI’s evaluering af de indsendte sundhedsøkonomiske data, så kan vi komme med en indstilling.”

Plejer at gå hurtigt

Læs mere om den tidligere udmelding om forbrugsmønstret: Diabetesmedicin ser ud til at bevare tilskud

Har du noget indblik i tidshorisonten for det forløb?

”Nej. Jeg kan kun sige, at det plejer at gå rimeligt hurtigt. Vi har ét møde til inden sommerferien. Men jeg ved ikke, om vi kan nå det inden sommerferien.”

 Firmaer sår tvivl om besparelse på diabetesmedicin

 Ny diabetesmedicin oplever kraftig vækst i Danmark

 Pres på tilskudsnævn for at droppe snævert medicin-syn

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også