Diabetesmedicin ser ud til at bevare tilskud

På det kommende møde i Medicintilskudsnævnet skal man drøfte tilskuddet til diabetesmidler. Og lægemidlerne får efter alt at dømme fortsat tilskud.

Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen kan muligvis ånde lettet op. Han har tidligere været på banen med en frygt for, at de danske myndigheder ville fjerne tilskuddet til den nyeste diabetesmedicin.

I hvert fald tyder referatet fra det seneste møde i Medicintilskudsnævnet ifølge Dagens Pharma på, at de nuværende tilskud får lov at bestå.

"Det er nævnets umiddelbare indtryk, at behandlingsmønstret inden for diabetes i det store og hele er rationelt," står der i referatet fra mødet den 28. februar.

Dermed er der ikke lagt op til de store ændringer. Noget, nævnets formand Mogens Laue Friis da også bekræfter.

Tilskud ryger ikke

"Der bliver bestemt lavet noget om, men det er ikke noget med, at der ryger tilskud og sådan noget. En af de vigtige ting, vi ser på, er forbrugsmønster - ser det f.eks. ud som om, at de patienter, som er på de dyrere og nyere insulinanaloger har prøvet almindelig insulin først. Så er det fornuftigt," siger han til Dagens Pharma og uddyber:

"Hvis man kan klare sig med det, der er billigt, er det fint, ellers må man gå videre. Det er hele grundprincippet i rationel farmakoterapi, og det, vi indretter tilskudssystemet efter."

Det kommende møde i nævnet er den 22. maj, hvor alt tyder på, at det store emne bliver tilskuddet til diabeteslægemidlerne.

 Fedmemedicin kan vælte budgettet

 Novo kæmper for hjemmemarkedet

 Apotekerforeningen: Tilskudsregler ekstremt komplicerede 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også