MedWatch

Ny diabetesmedicin oplever kraftig vækst i Danmark

Novo Nordisks GLP-1 analog-lægemiddel har på et enkelt år mere end 15-doblet omsætningen på det danske marked. GLP1 analoger udgør en hastigt stigende andel af et område, hvor Medicintilskudsnævnet diskuterer, hvilke midler der fremover skal gives tilskud til.

Fra knap 4 mio. kroner til 65,5 mio. kroner på ét enkelt år. Så meget er omsætningen steget på det danske marked for Novo Nordisks GLP-1 analog-lægemiddel, Victoza. Eli Lillys præparat Byetta solgte i 2010 for 7,4 mio. kroner.

Forbruget af GLP-1 analoger er ifølge Dagens Pharma steget markant i løbet af de sidste par år og udgør nu mere end en tiendedel af udgifterne til diabetesmedicin i Danmark.

Et varmt emne

Netop diabetesmidler er et varmt emne i Medicintilskudsnævnet, der i øjeblikket diskuterer, hvilke diabetesmidler der fremover skal gives tilskud til. Skal der fortsat gives tilskud til de såkaldte GLP-1 analoger, som bruges til behandling af type 2-diabetes, som på en række områder er mere effektive, eller skal man øge tilskuddet til den betydeligt billigere human insulin.

I 2010 blev der brugt cirka 651,7 mio. kr. på diabetesmidler. Det vil sige, at udgifterne til GLP-1 analoger i 2010 svarede til ca. 11 pct. af de samlede udgifter til diabetesmedicin.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier