MedWatch

Insulinanaloger slår human insulin i Danmark

På trods af en anbefaling om at indlede insulinbehandling af diabetes med human insulin er behandling med de nye og dyrere insulinanaloger mest udbredt i Danmark.

Foto: Novo Nordisk / PR

Hvis man som dansker får konstateret diabetes, er der stor sandsynlighed for, at behandlingen foregår med moderne insulin analoger, når den første insulinbehandling går i gang.

Det skriver Dagens Pharma på baggrund af tal fra Lægemiddelstyrelsen.

85 pct. af  type 1-diabetes-patienter og cirka 65 pct. af alle patienter med type 2-diabetes får behandling med moderne insulinanaloger, når insulinbehandlingen starter.

Det er på trods af, at Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) anbefaler at starte insulinbehandlingen med den ældre human insulin, som også er betydeligt billigere.

Tidligere chef for IRF og nuværende chef for lægemiddelgodkendelse i Lægemiddelstyrelsen, Steffen Thirstrup, sagde tilbage i januar i et nyhedsbrev fra Lægemiddelstyrelsen, at brugen af de mere moderne og meget dyrere insulinanaloger ikke kan "retfærdig­gøres i en bedre klinisk effekt eller sik­kerhed."

Ifølge Dagens Pharma bliver netop fordelingen mellem insulinanaloger og human insulin et varmt emne, når Medicintilskudsnævnet i løbet af foråret begynder revurderingen af tilskud til diabetesmidler.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier