MedWatch

Novo-rival stopper fedmestudie

En af Novo Nordisks konkurrenter er blevet beordret til at standse udviklingen af en lægemiddelkandidat mod fedme, efter at en patient oplevede alvorlige bivirkninger.

Foto: colourbox

Det britisk-svenske medicinalselskab Astrazeneca og partneren Palatin Technologies har lidt et tilbageslag i udviklingen af et nyt lægemiddel til behandling af fedme.

Et fase 1-studie med lægemiddelkandidaten AZD2820 er blevet stoppet af sikkerhedskomitéen, der førte tilsyn med studiet, efter en patient oplevede alvorlige bivirkninger. Der kan ifølge en pressemeddelelse fra Palatin have været tale om en allergisk reaktion. Patienten er siden kommet sig.

Det fremgår desuden af meddelelsen fra Palatin, at Astrazeneca har i sinde at fortsætte udviklingen af lægemiddelkandidater i samme klasse mod fedme.

Novo er i færd med de afsluttende fase 3 studier med Victoza til behandling af fedme, og vil om alt går kunne lancere midlet i 2014. Den amerikanske lægemiddelstyrelse har ikke godkendt et receptpligtigt vægttabsmiddel i 13 år, men er tæt på en afgørelse vedrørende mulige markedstilladelser til et par midler.

Således er det amerikanske medicinalselskab Arena Pharmaceuticals blevet lovet en afgørelse senest den 27. juni vedrørende sit vægttabsmiddel Lorcaserin, mens afgørelsen vedrørende Vivus' fedme middel Qnexa er udskudt tre måneder til den 17 juli. Ekspertkomiteer under FDA har anbefalet, at begge midler godkendes.

 Nyt mål for fedmemidler

 7TM på partnerjagt

 Johnson & Johnson vil have foden inden for diabetes 

 Analytikere ser 43 pct. chance for fedme-Victoza 

 Novo: Ny rival nærmer sig fedmemarkedet i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier