MedWatch

Analytikere ser 43 pct. chance for fedme-Victoza

Ifølge en ny rundspørge blandt analytikere er der 43 pct. chance for, at Novo Nordisk lykkes med at få godkendt Victoza som fedmebehandling. De danske analytikere er mere positive end deres udenlandske kolleger.

Foto: Novo Nordisk/PR

En rundspørge blandt ti analytikere viser, at de i gennemsnit ser 43 pct. chance for, at Novo Nordisk får godkendt midlet Victoza til behandling af fedme i USA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der har haft kontakt til fem danske og fem udenlandske analytikere.

De fem danske ser i gennemsnit 55 pct. chance for en Victoza-godkendelse som fedmemiddel hos de amerikanske myndigheder, FDA, mens de udenlandske i gennemsnit giver Novo 32 pct. chance, skriver Reuters.

Victoza er i øjeblikket på markedet som diabetesmiddel, og opnåede i 2011 et salg på 5,9 mia. kr. på verdensplan, hvilket gjorde det til et såkaldt "blockbuster"-middel, da salget oversteg 1 mia. dollar. Omsætningen ventes at blive endnu større i 2012 efter at midlet alene i første kvartal solgte for 2,0 mia. kr.

Som fedmemiddel er Victoza i øjeblikket i fase III og kan, hvis godkendelse kommer i hus, ramme det amerikanske marked i 2014 eller 2015. To andre fedmemidler, Lorcaserin fra Arena og Qnexa fra Vivus, har fået anbefalinger af et panel under FDA, men er ikke formelt godkendt endnu.

Analytikere spår et topsalg på omkring 5-7 mia. dollar om året, hvis Victoza godkendes som fedmemiddel.

 Sydbank: Victoza synes skridt nærmere USA's fedmemarked

 Novo: Ny rival nærmer sig fedmemarkedet i USA

 Analytikere: Victoza-salg gør Novo-regnskab marginalt negativt 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier