Sydbank: Victoza synes skridt nærmere USA's fedmemarked

Victoza er et skridt nærmere godkendelse, efter et ekspertpanel hos FDA har stemt for en godkendelse af et konkurrerende middel.
Foto: Novo Nordisk/PR
Foto: Novo Nordisk/PR
Ritzau Finans

Udsigterne til, at Novo Nordisk lykkes med at bringe det storsælgende diabetes-middel Victoza på det amerikanske marked for fedmebehandling, tegner stadigt mere lovende. Det vurderer Sydbank, efter rivalen Arena Pharmaceuticals torsdag aften fik ekspertstøtte til sit vægttabsmiddel Lorcaserin.

"Vi hæver sandsynligheden for en godkendelse af Victoza mod fedme til 65 pct. fra 60 pct. i kølvandet på den overbevisende anbefaling, men fastholder vores topsalgspotentiale for Victoza til behandling af fedme på 22 mia. kr.," skriver analytiker Søren Løntoft Hansen i et notat.

Læs også: Novo: Ny rival nærmer sig fedmemarkedet i USA

To midler har anbefaling om godkendelse

Et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse anbefalede torsdag aften med stemmerne 18-4, at Arena Pharmaceuticals' vægttabsmidlet Lorcaserin bør godkendes af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Tidligere har også amerikanske Vivus fået ekspertopbakning med stemmerne 20-2 til en godkendelse af selskabets vægttabsmiddel Qnexa, og dermed synes det marked for fedmemedicin i USA at åbne sig efter 13 år, hvor FDA ikke har godkendt nye midler og krævet andre trukket af markedet på grund af bivirkninger.

FDA behøver dog ikke at følge ekspertpanelets anbefalinger, men gør det ofte. Arena Pharmaceuticals kan vente en afgørelse senest den 27. juni, mens afgørelsen vedrørende Vivus' fedmemiddel Qnexa er udskudt tre måneder til den 17 juli.

Aktiemarkedet har allerede reageret positivt. Ifølge Reuters blev Arenas aktiekurs op mod fordoblet på eftermarkedet. Desuden steg konkurrenten Orexigen 15 pct. Også Orexigen forsøger at udvikle et lægemiddel til behandling af fedme.

Novo Nordisk er i færd med de afsluttende fase 3-studier med Victoza til behandling af fedme. Data fra studiet ventes i starten af 2013, hvorefter Novo om alt går vel vil kunne indsende registreringsansøgning samme år og lancere Victoza som fedmemedicin i 2014.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også