MedWatch

Danmark indgår sundheds-aftale med Kina

Udenrigsministeriet har løftet sløret for, at en aftale med Kina inden for sundhedssektoren bliver sat i stand, når den kinesiske præsident i morgen træder ind over de danske grænser. Læs de foreløbige detaljer om aftalen her.

Foto: AP

Samhandlen mellem Danmark og Kina på sundhedsområdet bliver styrket. Når den kinesiske præsident Hu Jintao kommer ind i landet, sætter Udenrigsministeriet og den kinesiske delegation en aftale i stand, afslører Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF).

"Den nye aftale vil styrke samarbejdet inden for sundheds- og velfærdsområdet til gavn for de danske virksomheder på særligt lægemiddel- og biotekområdet, som i dag beskæftiger 20.000," siger hun til BNB.

Samarbejdet giver danske sundheds- og velfærdsvirksomheder lettere adgang til det kinesiske marked. Derved sikrer man også, at de 20.000 arbejdspladser bliver i Danmark.

"Vi skaber en platform for udveksling af informationer om kommercielle muligheder, relevante sundhedspolitiske tiltag og reguleringer og markedsbetingelserne i Kina," siger Pia Olsen Dyhr.

Kineserne har ambitiøse mål inden for sundhedssektoren. Blandt andet skal 95 pct. af befolkningen være med i en sygesikringsordning. For at leve op til det er investeringerne på sundhedsområdet steget markant de seneste år. Kineserne forventer frem mod 2015 at investere 280 mia. kr. i plejesektoren, så de i 2015 overhaler USA som verdens største marked for sundhedsprodukter.

Hele Kina kan mønstre en indbyggermasse på 1,34 mia. mennesker. De mange mennesker, de nye opbrud i livsmønstre og de manglende faciliteter og knowhow kan danske velfærdsteknologiske virksomheder udnytte.

 Kan dansk life science gå efter lavindkomst-kinesere? 

 Kinesisk guldgrube for dansk velfærdsteknologi 

 Sådan ser den kinesiske sundhedsreform ud:

 

 

Kilde: Jyllands-Posten

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier