Danmark indgår sundheds-aftale med Kina

Udenrigsministeriet har løftet sløret for, at en aftale med Kina inden for sundhedssektoren bliver sat i stand, når den kinesiske præsident i morgen træder ind over de danske grænser. Læs de foreløbige detaljer om aftalen her.
Foto: AP
Foto: AP

Samhandlen mellem Danmark og Kina på sundhedsområdet bliver styrket. Når den kinesiske præsident Hu Jintao kommer ind i landet, sætter Udenrigsministeriet og den kinesiske delegation en aftale i stand, afslører Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF).

"Den nye aftale vil styrke samarbejdet inden for sundheds- og velfærdsområdet til gavn for de danske virksomheder på særligt lægemiddel- og biotekområdet, som i dag beskæftiger 20.000," siger hun til BNB.

Samarbejdet giver danske sundheds- og velfærdsvirksomheder lettere adgang til det kinesiske marked. Derved sikrer man også, at de 20.000 arbejdspladser bliver i Danmark.

"Vi skaber en platform for udveksling af informationer om kommercielle muligheder, relevante sundhedspolitiske tiltag og reguleringer og markedsbetingelserne i Kina," siger Pia Olsen Dyhr.

Kineserne har ambitiøse mål inden for sundhedssektoren. Blandt andet skal 95 pct. af befolkningen være med i en sygesikringsordning. For at leve op til det er investeringerne på sundhedsområdet steget markant de seneste år. Kineserne forventer frem mod 2015 at investere 280 mia. kr. i plejesektoren, så de i 2015 overhaler USA som verdens største marked for sundhedsprodukter.

Hele Kina kan mønstre en indbyggermasse på 1,34 mia. mennesker. De mange mennesker, de nye opbrud i livsmønstre og de manglende faciliteter og knowhow kan danske velfærdsteknologiske virksomheder udnytte.

 Kan dansk life science gå efter lavindkomst-kinesere? 

 Kinesisk guldgrube for dansk velfærdsteknologi 

 Sådan ser den kinesiske sundhedsreform ud:

 

 

Kilde: Jyllands-Posten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også