Lundbeck-formand vil fokusere på pipeline

Danmarks nummer to i medicinalbranchen skal satse på de produkter, der er på vej ind på markedet i stedet for at udvikle helt nye, mener bestyrelsesformanden. Han nærer især håb til ét bestemt stof.
Foto: PR Lundbeck
Foto: PR Lundbeck
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

Tiden, hvor Lundbeck fokuserer på helt nye produkter gennem egen udvikling eller indlicensering, er forbi, og selskabet vil nu i stedet satse på at få en række af de medicinal-stoffer, man har i pipelinen, på markedet.

"De bolde, der er sparket ind på banen, skal håndteres på en måde, så de kan indarbejdes i forretningen,” siger formand for Lundbecks bestyrelse Mats Pettersson til Børsen.

Selskabets helt store udfordring er, at man står over for en patentkløft så dyb, at Lundbeck i løbet af fem år kan miste op til halvdelen af omsætningen. Derfor har man i de senere år været i en fase, hvor man gennem egen-udvikling og aftaler om indlicensering med andre selskaber, har fokuseret på at skabe nye muligheder for det næststørste danske medicinalselskab.

Og det er netop denne fase, som nu er gået over i en ny, forklarer Mats Pettersson. Han nærer især håb til lægemidlet LUAA21004, som skal være en efterfølger til antidepressivet Lexapro/Cipralex og ifølge selskabet har et potentiale om et salg på mellem 5-10 mia. kr.

Ny model vinder indpas

Netop modellen med at indgå partnerskaber med andre medicinalselskaber kan være fremtiden for en lang række af de mellemstore virksomheder i branchen, vurderer Mats Pettersson over for Børsen.

"Når man i dag møder et selskab, er det første spørgsmål, hvordan man kan samarbejde inden for forskning og markeder. Der er en åbenhed i branchen, som ikke fandtes i min verden for ti år siden," siger Mats Petterson.

Lundbeck har blandt andet samarbejdsaftaler med japanske Otsuka samt de to amerikanske selskaber Merck og Cephalon.

  Lundbeck trækkes i retten over bivirkning ved nyt lægemiddel

  Tilbagegang i Lundbeck-partners salg af Lexapro

  Lundbeck kan gen-chippe depressive patienter om ti år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også