MedWatch

Victoza-rivaler stiger på Wall Street

Amylin Pharmaceuticals og partneren Alkermes stiger på børsen i New York efter godkendelsen af GLP1-midlet Bydureon.

Det amerikanske medicinalselskab Amylin Pharmaceuticals og partneren Alkermes stiger markant fra åbningen mandag, efter den amerikanske lægemiddelstyrelse har godkendt selskabernes GLP-1 middel Bydureon til behandling af type 2-diabetes

Godkendelsen kom fredag aften dansk tid, men på et tidspunkt, hvor aktiehandelen i de to amerikanske selskaber var suspenderet. Mandag stiger Amylin så 16,1 pct. til kurs 14,09, og Alkermes ligger 1,9 pct. højere.

Bydureon kommer i direkte konkurrence med Novos tilsvarende middel, Victoza. Godkendelsen bør dog ifølge Nordea ikke få den store betydning for Novos aktiekurs.

- Godkendelsen var dog mere eller mindre ventet, og bør derfor ikke have den store effekt på aktiekursen i dag. Skulle det alligevel være tilfældet, ser vi det som en købsmulighed, skrev Nordea i sin morgenberetning.

Novo Nordisk åbnede op mod 2,6 pct. lavere, men rettede sig hurtigt og ligger ved 15.35-tiden til et fald på 0,9 pct. i København.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier