MedWatch

Optakt: Lagt op til moderat vækst i Novo Nordisk

Der er lagt op til nogle mere afdæmpede vækstrater end vanligt hos Novo Nordisk, når medicinalkoncernen blænder op for regnskabstallene for 2011 torsdag den 2. februar.

En omsætningsvækst på 19 pct. i 2010 er mere end halveret viser estimater fra op til 20 analytikere indsamlet af SME Direkt. Dermed slår sundhedsreformer og hård konkurrence igennem i regnskabet, der dog samtidig ventes at vise fremgang i driftsmarginalen og en omsætningsfremgang for det nyeste skud på diabetesbehandlingsstammen - Victoza - på mere end 100 pct.

Salget af diabetesmidler estimeres til 65,8 mia. kr., hvoraf den ny GLP-1 variant estimeres at stå for knap 5,7 mia. kr. Året før løb salget af diabetesmedikamenter op i 60,8 mia. kr. hvoraf Victoza stod for 2,3 mia. kr.

Alene i fjerde kvartal ventes den samlede omsætning at lande på 17,6 mia. kr. med et salg af Victoza på 1,8 mia. kr.

Koncernens andet ben - biofarmaceuticals, som indeholder Novoseven og væksthormonforretningen - vurderes at generere en omsætning sidste år på 15,8 mia. kr., hvoraf blødermidlet vurderes at stå for 8,4 mia. kr. I fjerde kvartal estimeres omsætningen at lyde på 4,1 mia. kr. med et Novoseven-salg på godt 2,1 mia. kr.

Forventet driftresultat på 21,5 mia

Ses der på driften ventes resultatet at vise et overskud på 21,5 mia. kr. for helåret eller 14 pct. mere end i 2010. Heraf kommer 5,2 mia. kr. fra fjerde kvartal, hvilket er en stigning på godt 20 pct. Det svarer til en marginal for helåret på 32,7 pct. og 29,8 pct. i årets sidste tre måneder eller end forbedring på henholdsvis 1,6 pct. point og 2,9 procentpoint.

"Forbedringen er en konsekvens af øget salg af moderne insuliner og Victoza med høj lønsomhed. Lønsomheden i kvartalet vil endvidere være positivt påvirket af færre forsknings- og udviklingsomkostninger end i 4. kvartal 2010," lyder det fra Sydbanks Novo Nordisk-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Høj grad af usikkerhed

Hverken han eller de øvrige analytikere er nervøse for, om Novo Nordisk når egne forventninger til 2011. Til gengæld vil interessen samles om 2012-forventningerne som medicinalkoncernen allerede ved tredje kvartal løftede lidt af sløret for. Novo Nordisk påpegede at forventningerne er "forbundet med en usædvanlig høj grad af usikkerhed".

Men de foreløbige planer estimers at give en høj encifret salgsvækst og en vækst i resultat af primær drift tæt på 10 pct., begge dele opgjort i lokal valuta. Omsætningsvæksten i kroner estimeredes til omkring 0,5 procentpoint højere end i lokal valuta, og den primære drift vurderedes at blive omkring 1,5 procentpoint højere end i lokal valuta. Dermed står analytikerne med et lidt mere positivt syn på udviklingen, idet de venter en vækst i driftsresultatet i 2012 på 14,9 pct. og en omsætningsvækst på 11,8 pct.

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier