MedWatch

"Sort uheld" forsinkede Leo Pharmas store håb i otte måneder

Da FDA midt i vurderingen af Leo Pharmas tralokinumab strammede kravene til medicinsk udstyr, måtte dermatologiselskabet i al hast skaffe mere data om selve beskyttelseshætten på den forudfyldte injektionsprøjte, som eksemmidlet bruges sammen med.

Leo Pharmas tyske forskningsdirektør Jörg Möller mener ikke, at det danske selskab kunne have forudset FDA's behov for mere data om injektionssprøjten til Leos eksemmiddel tralokinumab. | Foto: Leo Pharma / PR

Det var et pludseligt og uventet krav fra FDA om mere data om selve beskyttelseshætten på den sprøjte, som bruges til at injicere Leo Pharmas tralokinumab, der førte til, at medicinalselskabet først ved juletid - og mere end otte måneder senere end forventet - kunne få myndighedens tilladelse til at lancere midlet i USA.

Derfor mener forsknings- og udviklingsdirektør Jörg Möller da heller ikke, at det danske dermatologi-selskab kunne ikke have gennemført ansøgningsprocessen anderledes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier