MedWatch

Ny life science-fond har fået 200 henvendelser på en måned

Nystiftede Eir Venture har masser af selskaber at vælge mellem, når den skal investere mere end en halv mia. kr. Knap 200 projekter har søgt finansiering hos fonden, fortæller medstifter.

Stephan Christgau udgør en fjerdel af stifterkvartetten bag venturefonden Eir Ventures, der er fokuseret på life science-branchen. Foto: Nikolai Linares

Interessen for at få del i de mere end 500 mio. kr., som nystiftede Eir Ventures står klar til at investere i lovende selskaber fra primært Norden, er stor.

Det fortalte medstifter Stephan Christgau i denne uge under et oplæg på Københavns Universitet for life science-studerende og -dimittender, skriver News Øresund.

"Vi kan måske investere i nogle få af de ca. 200 selskaber. Derfor er det vigtigt, at der er andre venturefonde, for nogle af dem, vi siger nej til, kan være fine projekter. Derfor er det vigtigt, at der er andre investorer. Den del af økosystemet har ikke været særlig optimal i Norden, når der er så få fonde, for så skal folk gå bestemte steder hen, og det har skabt flaskehalse i adgangen til specialiseret kapital," sagde Stephan Christgau om behovet for flere investeringslystne fonde, selvom Norden nu tæller fem venturefonde dedikeret til life science-området.

Eir Ventures blev formelt annonceret tidligere på sommeren, hvor fondens stiftere kunne fortælle, at man allerede fra starttidspunktet havde rejst 76 mio. euro – 567 mio. kr. – til fonden fra Novo Holdings, Vækstfonden, svenske Saminvest og European Investment Fund (EIF).

Inden årets udgang håber fonden at hente yderligere 24 mio. euro, sådan at fondens samlet vil råde over 100 mio. euro til investeringer.

Ny millionfond øjner guld i digital sundhed: "Vi ser flere interessante muligheder"

Den nystiftede life science-fond Eir Ventures håber at nå op på 100 mio. euro

Stifter af ny millionfond: Sådan skal selskaber bejle til os

Erhvervsminister glæder sig over ny fond med fokus på life science

Ny nordisk life science-fond giver håb om flere investeringer i Danmark

Venture-veteraner rejser en halv milliard til ny life science-fond

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier